tiistai 29. kesäkuuta 2010

Ihan pihalla



Koko päivä on mennyt puutarhahommissa äitini kanssa. Kun mikään pihalla ei ole valmis ja oikeastaan salaojitusprojektin takia ei ole mieltä myllätä maata montaa kertaa. Haluan silti johonkin kohtaa (missä voi tehdä) pihalla lopullista/valmista/yksinkertaisesti siistimpää. Kävimme ostamassa puutarhalta kangasajuruohoja ja rentoakankaaleja pieneen kukkapenkkiini. Tuolla taka-alalla ja sivulla on pioneja yht. 5kpl, jotka ovat siis olleet siinä ennen meidän tuloamme. Penkkiä reunusti mitäänsanomaton harmaa betoni. Maasta kaivettuna/piipun uusimisesta on jäänyt muutamia vanhoja punaisia tiilejä, jotka nyt laitoin reunustamaan kukkapenkkiä. Ne ovat mielestäni ihanan rikkinäisiä ja upean värisiä. Sopivat siihen todella hyvin. Perkasimme maan rikkaruohosta, jota oli todella paljon.Kaivoimme vanhaa maata pois paljon alta ja laitoimme märkiä sanomalehtiä alle. Uusi multa päälle ja uudet kasvit siihen. Toivottavasti lähtevät nyt kasvamaan ja leviämään sieltä. Kukkapenkkini on nyt valmis etupuolelta, mutta takapuoli jäi vielä tekemättä. Siellä ei ole ollenkaa reunuskiveä vielä ja aion sinnekin vielä istuttaa jotain, ainakin pioneja etupihalta, mutta sitä ei voi tehdä nyt. Tunnustan olevani poropeukalo vielä näissä hommissa, mutta sormet ristiin jotta kukat säilyisivät hengissä ;)
Villasukka

maanantai 28. kesäkuuta 2010

Ihana lahja


Sukulaisia kylässä. Toivat mukanaan ihastuttavan lahjan. Isovanhempieni kihlakuvan vuodelta 1940 kehystettynä. Täydellinen lahja.

lauantai 26. kesäkuuta 2010

Kirppislöytöjä





Tässäpä näitä löytöjä Ahvenanmaalta. Aivan kaikki ei vielä ollut tässä ;).Edullisesti löydettiin kyllä kaikki. Kaikkien kuvien tavarat yhteensä alle 40€, ei huono vai mitä? Vanhoja arabian lautasia ostelen arkikäyttöön meille. Myin kaikki teema lautaset pois, ja nyt siis keräyksen alla vanhat arabian lautaset, jokaisen niistä on must olla erilainen. Niissä vaan on sellaista ihanaa tunnelmaa, arjen pieniin hetkiin. Aterimia löydettiin kasa myös. Anni Polvan vanhoja Tiina kirjoja olen keräillyt kirppareilta jos edullisesti olen löytänyt. Nyt mies löysi 4 kirjaa a`0,50€. Koskakohan ehtisin vain lukemaan niitä hmm...Ihanan herkkä lapsi taulukin löytyi yläkerran aulaan. Vanha kannu oli muodoiltaan mitä ihanin.Kaunis, pieni metalli tarjotin lapsen kotileikkeihin :) Ja uuden karhea PO.P 86cm talvipuku ja lakki yhteensä 6€. Ihanaa oli tehdä hienoja löytöjä.
Juhannuksen jatkoa kaikille. Nauttikaa ja rentoutukaa, niin minäkin teen täällä rakkaiden kanssa.
Villasukka

lauantai 19. kesäkuuta 2010

15 kirpputoria










Ihana ja rentouttava reissu takana. 15 kirppariakin ehdittiin 6 päivässä kiertää (ne oli siis kaikki mitkä löydettiin). Kirpparihulluja mitä kirpparihulluja :). Löydöistä lisää myöhemmin. Ehdittiin me toki nauttia maisemista,sivistää itseämme linnassa, katsoa kun meri on tyyni tai raivoaa, nukkua teltassa ja mökeissä, kävellä pisin epätasaisia maastoja vaellusreitillä, nauttia hyvästä ruoasta ja seurasta. Nyt taas pukkaa kiirettä, huomenna lähdetään taasen reissun päälle. Mukavaa siis odotettavissa.
Villasukka

sunnuntai 13. kesäkuuta 2010

Koivisto nukkuu kanssamme


Terveisiä Ahvenanmaan saaristosta. Tämän yön vietämme entisessä sairaalassa, jossa huhujen mukaan kummittelee. Pelkkä ajatuskin tästä, saa ihon kananlihalle.
Villasukka

perjantai 11. kesäkuuta 2010

Lapsi



Tämä Anna-Mari Kaskisen runo kiteyttää tunteeni tässä asiassa hyvin. Tämä ja vauvan kuva leikattuna lehdestä ovat jääkaapin ovessa muistuttamassa meitä joka päivä. Runo auttaa jaksamaan tätä pitkääkin pidempää prosessia. Olemme avoimesti kertoneet kaikille adoptio prosessistamme. Tykkään puhua lapsesta, se ei ole meille vaiettu asia. Mutta huomaan, että kirjoittaminen on nyt jotenkin vaikeaa. En tiedä miksi.
Siitä kun olimme adoptio infossa, tähän päivään on mennyt nyt noin 3.5 vuotta. Mutta toki ajallisesti se on ollut huomattavasti pidempi aika.
Aika on ollut välillä tuskastuttavan hidasta. Toisaalta olen todella onnellinen tästä taloprojektista, että huomio kiinnittyy muuallekin. Olen nuoresta asti halunnut olla ÄITI. Mitään muuta en ole niin kovin koskaan halunnut. Mutta, kaikki ei mene aina suunnitelmien mukaan. Tiedän, että olemme nuoria edelleen ja meillä on aikaa odottaa (siihenhän kaikki aina vetoavat, tosiasia kun on), mutta halu pitää sitä omaa lasta sylissään, meidän lasta. Halu on niin sydäntä riipaisevaa. Onneksi tässä projektissa on meitä kaksi, jotka haluavat aivan yhtä kovaa tulla äidiksi ja isäksi. Toinen ymmärtää toista ja kannattelee kun on vaikeaa. Ei tarvita edes sanoja.
Jouduimme odottelemaan jonossa noin 9kk. Tapaamisia sossujen kanssa oli noin 2-4 kk välein. Kaikki mahdollinen ja mahdoton asia keskusteltiin. Parisuhteelle se teki todella hyvää. Kotikäynnin he tekivät tottakai myös. Rikosrekisterit ja lääkärintodistukset toimitettiin heille. Sen jälkeen olemme soitelleet sovitusti puolen vuoden välein molemmin puoleisia kuulumisia. Tämän vuoden maaliskuussa sosiaalityöntekijät halusivat nähdä. Nyt liipataan jo läheltä. Todella läheltä. Toinen sossuistamme sanoi, että soitto voi tulla jo vaikka kesälomalla ja toinen sanoi, että voimme olla varmoja että Italian matka tulee olemaan viimeinen kahdenkeskinen matka. Joten nyt uskalletaan uskoa ja toivoa tulevaan. Kuinkakohan pitkä aika vielä?

Villasukka

torstai 10. kesäkuuta 2010

Kuuntelin sujuvasti


tänään italiaa, ymmärtämättä yhtään. Keskustelukumppanini kyllä tiesivät sen. Puhuin englantia. Vähän sekin on takkuista. Sisilialaiset esittelivät kotisaartaan tietokonetta apuna käyttäen. Syksyllä on tarkoitus lähteä isoihin häihin. Lentoliput on jo hankittu ja loma anottu, majoitus vielä uupuu.

Buona notte!
Villasukka

tiistai 8. kesäkuuta 2010

En yksinkertaisesti


voinut vastustaa tätä kaunista tyttöä ja bambia kirpputorilla. Kotiinhan heidän oli päästävä.

maanantai 7. kesäkuuta 2010

Tänään



olen siivonnut, pessyt kiviportaat ulkona, maalannut verantaa ulkoa käsin, kastellut kasvimaan tulevia herkkuja, leiponut herkullisen raparperipiirakan uudella ohjeella, ottanut vastaan naapurin laulelevalta pikku neidiltä kukkia (tosiasiassa rikkaruohoja, joka tapauksessa olivat kauniin keltaisia),tarjoillut piirakkaa ja eilen tekemääni raparperimehua vanhemmilleni, nauttinut aurinkoisesta päivästä ja lomasta. Varsin hyvä päivä siis.


Villasukka

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Punainen nenä


Minä jos kuka rusketun huonosti. Nyt nenäni on punainen kuin petteri punakuonolla konsanaan. Viimeisinä parina päivänä olen tehnyt pitkiä pyörälenkkejä kirpputoreille. Aurinko on paistanut, mutta mikä viima onkaan käynyt. Tänään lähdettiin jo klo 9 miehen kanssa ulkoilmakirppareille (kovin outoa meille vapaapäivänä lähteä liikkeelle noin aikaisin). Tehtiinhän me hienoja löytöjä, joista mikään ei kuvista löydy. Löydettiin Riihimäen tölkki hyväkuntoisella korkilla 3€, niitä kun ei voi koskaan olla liikaa. Ihana roosan värinen lampunvarjostin 3€. Se menee nyt kirpparilta aiemmin löytämääni tina lampunjalkaan. Myyjän äiti oli tehnyt sen lampunvarjostin kurssilla muutamia vuosia sitten. Uudet farkut miehelle, jossa oli laput vielä kiinni 3€. Finlaysonin hyväkuntoinen ankka torkkupeitto tulevalle nuppunenälle 0,20€. Ilmainen kirkas juomalasi.
Kuvassa on kesän värejä sohvapöydältä. Green gate:n turkoosi kukallinen keittiönpyyhe toimii pöytäliinana, kirpparilta löytyneessä metalli tarjottimessa erilaisia kynttiläalusia: meren siniset keraamiset kynttiläkulhot, Tukholmasta pari viikkoa sitten ostettu keltakukallinen käsityönä tehty keraaminen muki ja kirpparilta ostettu vanha lasinen mustepullo. Etualalla vielä kirpparilta taannoin 1€ löytyneet sympaattiset lasikorvakorut.
Villasukka

keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

Oi ihana kesäkuu


Ihanaa! Kesäloma alkaa ensi viikolla. Vielä olisi jäljellä 2 iltavuoroa ja 1 aamuvuoro. Pääsee nauttimaan ja lepäämään, sekä tekemään niitä pieniä hommia joita on kerääntynyt taas listoiksi asti. Pientä reissuakin tiedossa, Suomi seikkailua.
Näitä voikukkia riittää meidän pihalla ihan riittämiin. Joka puolella törröttää ja millään ei juuria saa kokonaan maasta. Kyllähän se tuossa kuvassa näyttää kauniilta, mutta pihalla se saa ihokarvat jo pystyyn. Liika on aina liikaa.

tiistai 1. kesäkuuta 2010

Blogini mun...


Miksi aloitin kirjoittamaan blogia? Halu kokeilla millaista tällainen maailma oikein on.
Blogimaailmassa on varmasti jo kaikki mahdollinen ja mahdoton käyty läpi, joten en lupaa että blogini tulisi sisältämään mitään "uutta" asiaa. Kunhan omaksi ilokseni ja (toivottavasti myös muiden) tässä höpisen. Blogini varmasti tulee sisältämään ihanan talovanhuksen remontointia, adoptioasiaa, kirpputorilöytöjä, elämää ja arkea kotihiirulaisen silmin. Tykkään kädentaidoista ( en osaa tehdä, mutta tykkään ostaa). Nautin kodin sisustamisesta.
Tykkään matkustelusta, mutta kotiin on aina ihana palata.
Hyvää yötä
Toivottelee
Teestä nauttiva Villasukka