lauantai 31. heinäkuuta 2010

Ihana pöytä


Monta kuukautta olen etsinyt tällaista tassujalkaista pöytää. Pari viikkoa sitten löysin meille uuden, mutta oikeasti vanhan pöydän. Olen niin ihastunut tähän kaunokaiseen. Meillä oli ennen myös vanha pöytä, mutta jalkojen alle ei kunnolla sopinut 2 tuolia. Toinen tuoleista jäi aina poikkiteloin. Löysin tämän kirpputorilta 60€ hintaan. Tällaisia kun olen katsellut, niin yleensä hintalapussa on lukenut 200€. Pöytä löytyi pelastusarmeijan kirpputorilta vanhan sängyn päältä, jalat ja kuviokoristellut päädyt irroitettuna, pöytälevy alaspäin asetettuna. Miehelle ehdin vain huudahtaa, että nyt se löytyi, kun kärppänä olin jo pöydän luona. Mieheni kiinnitti kotona alle vain kulmaraudat ja liimasi puuliimalla yhteen, jotta on kestävämpi. Pöytälevy on aivan todella hyväkuntoinen, sille ei tarvinnut tehdä mitään. Lieneekö pöytä tammea? Ehkä. Ihana se jokatapauksessa on!
Kynttilöistä nauttiva Villasukka

keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Lastenhuone osa 2









Verhot olen tehnyt designers guild kankaasta jonka löysin kirpputorilta 5€ hintaan. Minä joka en osaa ommella, niin siihen nähden mukavan hyvä ja vino lopputulos. Ihanan huovasta tehdyn lampun varjostimen olen aikaa sitten jo ostanut sisustusliikkeestä. Siinä on perhosia. ABC kirjaimet olen myös ostanut sisustusliikkeestä. Verhotangossa roikkuva öttiäinen on löytö kirpputorilta ja Ninni tyttönen on made by Syko desing.

Kirpputorilta 20€ hintaan löytynyt tripp trapp tuoli oli kokenut kovia. Se oli puun värinen ja lakat suurimmaksi osaksi lähteneet, naarmuilla ja mustia maaliroiskeita täynnä. Niinpä mieheni jälleen pääsi hiomaan ja minä maalaamaan. Lastentarvikeliikkeestä ostimme vauvasetin mustana siihen. Ystäväni löysi meille siihen sopivan pehmusteen kirpputorilta. Johanna K. tekemä Mollakaija ja mailegin hevonen kirpputorilta ovat päässeet siihen jo koekäyttäjiksi.
Työkaveri lahjoitti lapsensa vaatekaapin meille. Se on vähän hassussa paikassa hormin edessä, mutta korkeudeltaan ei muualle mahtunut kun katto laskee molemmista suunnista ja vastapäätä on ikkuna. Siihen pitäisi vielä löytää jotkut ihanat kahvat. Kaapin seinään löysin kesälomareissulla magneettitaulun Mokosta ja siihen magneetit Lasten second handshop kruunukirpusta. Kapioarkku minulla on ollut jo lapsesta lähtien. Se saa tulevaisuudessa toimittaa lelulaatikon virkaa. Maton olen aikanaan kirpputorilta löytänyt.
Kaapin päällä on Shrek palapeli taulu, joka odottaa seinään kiinnitystä. Se on ostettu häämatkalta New York: ista. Keraaminen muumitalo on saatu ystäviltä tupaantuliaislahjaksi, se on ihana tuikkulyhty. Muumitalon oven suuhun on tullut vielä Johanna K. sorminukke.
Näitä tavaroita ei ole hetkessä hankittu vaan pikku hiljaa, vuosien ajan on kerätty, kun on jotain kivaa löytynyt.
Villasukka

tiistai 27. heinäkuuta 2010

Lastenhuone osa 1





Hänelle rakkaudella sisustettu huone. Pikku hiljaa se valmistuu. Vielä on sänky tuunaamatta. Tämän tekeminen saa jaksamaan ja odotus tuntuu todellisemmalta kun saa laittaa hänen huonettaan kuntoon.
Vanhat nukenrattaat ostimme n. 12€ Tukholmasta kirpputorilta keväällä. Oikein ovat kuulkaa Emmaljungat. Tietysti kyydissä löytyy jo kavereitakin: Pilkkunalle ja Syränkaveri. Johanna K. design on tekijä. Olemme miehen (juu ihan totta hän on myös ihastunut niihin) kanssa ihan heikkoina hänen tuotteisiinsa, joten arvata saattaa, että niitä löytyy paljon tästä talosta. Syränkaverin sain parhaimmalta ystävältä tänä vuonna ystävänpäivälahjaksi.
Vanhan pulpetin bongasin edulliseen hintaan tori.fi sivuston kautta. Monta vuotta olen etsinyt, mutta en ole halunnut maksaa itseäni kipeäksi siitä.Hyvää kannatti siis odottaa. Myyjän mukaan se on ostettu 60-luvulla vanhalta koululta. Ensin ajattelin maalata sen valkoiseksi, mutta hei, sehän on just täydellinen tuossa värissään. Väripilkku oikein.
Viimeisenä hoitopöytä, jonka ostimme kälyltäni. Made by Ikea. En tiedä saako mallia enää, tietääkseni tämä on jo noin 7 vuotta vanha. Tämä oli kellertävänruskeanoranssi, lakattu ja naarmuilla oleva hirvitys. Mieheni teki ison työn hioessaan sen ja minä vahasin sen antiikkivahalla, mahongin väriseksi ja vaihdoimme siihen nupit, jotka jo ennestään löytyivät kotoa. Tuo ylätaso siis lasketaan sitten alas, hoitotasoksi. Mielestäni siitä tuli oikein onnistunut. Hoitopöydän päällä on pupu yölamppu, pikku tavaroille emalilaatikko ja työkeverilta saatu tuttipurkki.

Villasukka

maanantai 19. heinäkuuta 2010

Hyvä ääni


Huono kuva, mutta kyllä siitä varmaan vähän edes selvää saa. Lupasin kuvaa siitä mihin säästettiin kirppisrahoja. Tivoli audio model two cd soittimella. Vanhat stereot sanoi sopimustaan irti. Meillä kun on keittiössä model one ja tyytyväisiä ollaan oltu niin mitäs sitä sitten vaihtamaan merkkiä. Haaveiltu ollaan jo pitkään tästä ja nyt sitten pystyttiin se hankkimaan ja hyvin soi.

lauantai 17. heinäkuuta 2010

Tänään




  • Saavuttu mökille 00.30
  • Herätty 4.55
  • Menty herätyspulahdukselle järveen
  • Oltu 5.30 jonottamassa kirpputori paikkaa
  • Myyty tavaraa hyvällä menestyksellä niinkuin viime kerrallakin (kerran vuodessa on ollut tapana käydä myymässä tavaraa, mutta nyt on innostuttu jo 2 kertaa)
  • Ostettu lisää tavaraa kotiin : vanha puinen lääkekaappi 5€ (ulkopuolelta valkoinen, sisältä punainen,ajattelin sen päältä maalata turkoosiksi/vaaleansiniseksi), ihana vaaleansininen arabian pikku kulho 6€, arabian pullalautanen ja 4 aluslautasta keltaisilla kukilla, Leinikki nimeltään yht. 25€, uusia saunan eristeitä (jotka myyjältä oli itseltään jäänyt ylimääräisiä) yhteensä 100€. JIPPII ei muuta kuin odottelemaan koska aloitetaan sauna remontti.
  • Tavaraa siis myytiin paljon, mutta niin tuli paljon tilallekin :) :)
  • Käytiin vielä naapuri kaupungissa kirpparilla ostamassa tienatuilla rahoilla vanha lamppu, jota ihasteltiin jo viime kerralla. Nyt se ihanuus on meidän.
  • Mentiin vielä takaisin mökille uimaan 27 asteiseen järveen.
  • Maistettiin kesän ensimmäisiä mustikoita, koskahan ehtisi niitä poimimaan?
  • Lähdettiin valitettavasti matkaamaan vielä kotiinpäin jotta mies ehti töihin.
  • Nyt olen illan purkanut autoa ja nautiskellut mukavista päivän tapahtumista vielä mielessäni.
  • Pitkä, mutta mukava päivä takana nyt Hyvää yötä kaikki!

Villasukka vaikenee


torstai 15. heinäkuuta 2010

Kuuma, kuumempi, kuumin



Sanonpahan nyt vaan etten jaksa tätä kuumuutta enää. Kotona on kamala olla, töissä vielä kamalampi kun se ilma ei vaihdu mihinkään! Yöllä ei saa nukuttua kunnolla. Tykkään kyllä kesästä, vaikka lempi vuodenaikani onkin syksy, ehdottomasti. Tekisi mieli jo nukkua yöt autossa, kun siellä on ilmastointi. Aamuvarhaisella oli pakko nousta tiistaina vapaapäivänä jo klo 6, kun lähdettiin poimimaan mansikoita. 13 kg poimittiin onneksi nopeasti. Oli siellä muitakin aamuvirkkuja. Olen illan virkku ja aamun torkku, joten herääminen vapaapäivänä klo 6 on pakkopullaa. Monena kesänä ollaan käyty itse poimimassa mansikkamme pakkaseen, hauskaa hommaa. Ei sitä myöhemmin olisi jaksanut enää siellä pellolla piehtaroida näillä helteillä. Samana päivänä menimme puolen yön aikaan mereen uimaan. Luulin, että kaikki olisivat jo lähteneet, mutta mitä vielä, ranta oli täynnä ihmisiä.
Tästähän tuli oikea valitusvirsi. Summasummarum: Toivottavasti helteet alkavat jo pian helpottaa.
Villasukka

sunnuntai 11. heinäkuuta 2010

Matka jatkuu


Kesäkuu tuli,oli ja meni. Adoptiomatka siis jatkuu. Sosiaalityöntekijät antoivat keväällä kesäkuun yhdeksi etapiksi, jolloin SE soitto voisi tulla. Ei SE tullut. Nyt sitten tuunataan hoitopöytää kuntoon ja vanhaa rautasänkyä aletaan hiomaan. Valmistellaan valmistellaan meidän vauvan tuloon. Kyllä se sieltä, toivottavasti PIAN PIAN PIAN!!!
Villasukka

perjantai 9. heinäkuuta 2010

Nyt jo vähän paremmalla mielellä



Tässä se meidän hienoin ostos Ahvenanmaalta, josta puhuin. Vanha komuutti 30€. Olen niitä jo pitkään kuolannut, mutta tuppaavat olemaan niin kovin kalliita. Joten nyt se sitten löytyi. Pääsi verannalle ja söi sisäänsä talvihanskoja ja huiveja. Tuon kaapin nupin ostin Indiskasta. Sopii siihen kuin nenä päähän. Mietin vielä kaapin väriä. Se sopii sillaisenaan verannallemme tai toinen vaihtoehto olisi turkoosi tai vaaleansininen.
Villasukka

Ottaa niin paljon pannuun etten unta saa


Olimme kesäteatterissa tänään. Lähdimme kotoa n. klo 17, palasimme kotiin n. klo 00.30. Sinä välisenä aikana sisäpihaltamme oli viety tämä kuvassa ollut kukka amppeli. Nimestä en tiedä, ihan joku perus kesäkukka. Toukokuussa sen ostin, OMAA pihaamme ilahduttamaan. Nyt joku PÄSSI on vienyt sen pihaltamme rautakoukusta ja laittanut tilalle pienen melkein jo KUOLLEEN orvokki amppelin. Kuka tällaista oikein tekee? Kenelle tulee edes mieleen tulla toisten pihalle ja viedä toisen omaisuutta? Ei meillä raha missään puussa kasva, että toiset voivat tulla vaan ja noutaa tavaroitamme meiltä ilmaiseksi pois. Kenellä tulee mieleen VARASTAA 12€ maksanut amppeli? Olen niin täyttä raivoa päällä. Huomasin tämän hämärässä, kun aloin tullessamme kastelemaan meidän toista amppeli kukkaa, sellaista pientä arvottoman näköistä joka ei ollut kelvannut tälle varkaalle. Tämä toinen kun oli niin upeaksi kasvanut ja oli aivan mielettömän kaunis hennon liila. Tämä amppeli kun valitettavasti näkyy sisäpihaltamme toisen naapurin kautta suoraan isommalle kadulle. Naapurikaan ei ollut kotona, joten on täytynyt tulla sitä kautta pihallemme, koska muualtapäin pihaa kaikki naapurit olivat kotona ja olisi joutunut tulemaan valoisalta kadulta meille. Muuta pihaltamme ei oltu viety.
USKOMATONTA MUTTA TÄYTTÄ TOTTA!
VIHAINEN KIUKKUINEN VILLASUKKA

lauantai 3. heinäkuuta 2010

Loma hupenee uhkaavasti




Huh onpas ollut kiireinen viikko. On:
  • vietetty syntymäpäiviä
  • rentouduttu auringon alla
  • nautittu ihanan ystävän seurasta
  • käyty leffassa pitkästä aikaa
  • oltu markkinoilla
  • piipahdettu alennusmyynneissä pikapikaa, taisi riittää sekin vallan mainiosti
  • puuhattu pihalla
  • tutustuttu upeaan puutarhaan
  • herkuteltu useaan otteeseen, juuh muistetaan se laihis laihis laihis ;)
  • ajettu 100km päähän, jotta päästään myymään kirpparitavaroita, joka vuotinen perinne
  • tehty U-P-E-A/L-O-I-S-T-A-V-A vaihtokauppa naapuripöydän myyjän kanssa : Mulle 4 käsinkudottua villatakkia, hänelle Ikean lasipurkki. Hyvä jos villatakkeja on kertaakaan edes käytetty. Siis aivan mieletöntä. Ihanan värisiäkin: on turkoosia, punaista, luonnonvalkoista ja vaaleanruskeaa.
  • tehtiin mukava tili kirpparilla ja saatiin taasen paljon tavaraa kiertoon. Ensi viikolla näytän kohteen johon rahat menevät: Olen jo ihan into piukeana asiasta. Mies taitaa kyllä olla vielä enemmän haltioissaan :)
  • käyty appivanhempien mökillä liottamassa jalkoja järvessä, uida ei ehtinyt tällä kertaa
  • kuunneltu tuulen kuiskauksia puissa
  • syöty mansikkaa, jäätelöä ja herneitäkin
  • ihailtu Audrey Tautoun suoritusta elokuvassa Coco Avant Chanel. Hän on yksi lempinäyttelijättäristä. Sain dvd:n mieheltäni loman loppumis lahjaksi. Mieheni mielestä (vai oliko se oikeasti mun mielipide) saan liian harvoin lahjoja häneltä.
  • yksinkertaisesti otettu lomasta ilo irti

Ehtisinkö vielä tällä viikolla:

  • pesemään mattoja
  • nauttimaan auringosta
  • tekemään pyöräretken

Jos yrittäisin toteuttaa tuon auringosta nauttimisen huomenna.
Villasukka