tiistai 31. elokuuta 2010

Tunnustus


Wau, oho, hih, minäkö? Kiitollisena otan vastaan tämän tunnustuksen Rakkauden talon Paulalta :).
Pelin henkeenhän kuuluu, että saan jakaa tunnuksen seitsemään blogiin ja samalla tunnustan seitsemän asiaa itsestäni.
Tämän saa tasapuolisesti ottaa kaikki ihanat, kauniit ja inspiroivat blogit joita käyn lukemassa.

Tässä omat tunnustukset:
1. R-a-k-a-s-t-a-n syksyä.
2. Joululahjojen hankinnat aloitan jo kesällä. Tykkään antaa lahjoja paljon kaikille. En todellakaan lähde ihmisten sekaan panikoimaan enää joulukuussa kauppoihin. Joka vuosi yritän tehdä persoonallisia lahjoja myös itse. Ne tuntuvat tärkeimmiltä.
3. Nautin yksinolosta. Työni on sosiaalista, joten hiljaisuus on nautinnollista.
4. Tykkään kulkea luonnossa ja metsässä kuunnellen ainoastaan luonnon ääniä.
5. Kerään vanhoja Tiina kirjoja.
6. Yritän opetella joutenoloa. Yleensä on monta rautaa tulessa ja projekteja on jonossa.
7. Tänään tein ruoaksi couscous, tonnikalaa, parsakaalia, kukkakaalia ja porkkanoita. Sekaan hieman chili öljyä. Herkullista, nopeaa ja edullista.

Mukavaa iltaa villapeittojen alle kaikille!
Villasukka

sunnuntai 29. elokuuta 2010

Löytöjä






Tässä lupaamani kuvat viime kirpparilöydöistä. Ihania löytöjä vai mitä? Verhot ehtaa 60-lukua sanoi itse myyjä. Tosi hyvässä kunnossa kyllä ovat, värit eivät ole menneet miksikään. Mahtavatko olla suomalaiset? Sama se, ihanan syksyiset joka tapauksessa.
Taulun kehykset olivat kauniit vanhat, vähän jo kuluneetkin. Niissä oli veriväsityö, josta en välittänyt. Ihastuin kehysten ulkonäköön ja edulliseen hintaan. Lehti, jossa Martta Wendelinin ihana kuva lapsesta. Lehti oli kooltaan juuri oikea kehyksille. Mainiota. Taulu sopii keittiöön. Ja kastehelmi lautaset. Sopivat uudelle kaffekuppi astiastolle. Tosin tuo kaffekuppi on ainut toistaiseksi.
Loppuun vielä: Tänään oli erityisen kamala työpäivä. Jotkut ihmiset vaan saavat päivän menemään pilalle. Satuin väärään aikaan ja paikkaan valitettavasti. Mutta te lukijat pelastitte päiväni. Kauniit, ihanat sananne lämmittävät mieltäni. Ihanaa, että kuljette kanssani täällä ja toisaalla :) Kiitos!
Villasukka

perjantai 27. elokuuta 2010

Mustikkasuu ja mustikkatassu






Eilen oltiin vihdoista viimein mökillä mustikassa. Eivät ne kyllä enää niin hyviltä maistuneet, ovat jo kovin vetisiä. Saatiinpahan mustikoita talvea varten pakkaseen. Mustikkakiisseliä tein heti eilen illalla. Anopin puutarhasta kurkkua ja kesäkurpitsaa mukaan viemisiksi kotiin. Omassa puutarhassa luumuja sataa puusta. Oksat roikkuvat maata kohti. Eivät ole kovin isoja, mutta sitäkin parempia maultaan.
Tänään käytiin kirpparikierroksella, ennenkuin mies kirmasi töihin. Loistolöytöjä! Sieniverhot (60-lukua) keittiöön, vanha kotiliesi ja sille ihanat vanhat kehykset eri looseista, kastehelmi lautasia mies löysi 2 kpl edullisesti. Kerään Arabian Runo kahviastiastoa ja kastehelmilautaset ovat juuri ihanat niihin pullalautasiksi. Kuvia niistä ensi kerralla. Tänään tein kaalipataa haudutuspadassa: varhaiskaalia, soijarouhetta ja ohrasuurimoita. Herkullista!
Mukavaa viikonloppua teille!
Villasukkiin ja villatakkiin kietoutunut Villasukka :)

tiistai 24. elokuuta 2010

sunnuntai 22. elokuuta 2010

1% väestöstä




Lähdimme lauantaina kukonlaulun aikaan kohti Helsinkiä ja Hietsun ulkoilmakirpparia. Muutaman kerran olemme Helsingin reissuillamme vierailleet siellä ostajina, mutta tämä kerta oli toisenlainen, me olimme myymässä siellä. Mukavasti se päivä hurahti siellä. Koko päivän kyllä pelotti, että koska saamme sateen niskaamme. Onneksi päivän ensimmäinen sade alkoi vasta kun ajoimme kohti hotellia. Nopeasti laittauduimme valmiiksi iltaa varten. Olimme sopineet näkevämme tuttavamme ravintolassa. Kylläisinä italialaisesta ruoasta lähdimme kohti stadionia, ja arvaatte jo varmaan: u2. Loistavat paikat sateen suojassa ja hyvät näkymät valtavalle lavalle. Mieletön show. Ei malttanut paljon istua paikoillaan. Bono mainitsi illan edetessä, että Suomen väestöstä 1% oli paikalla. Wau sanon minä. Stadionilta lähdettäessä sade vaan yltyi ja niin me uitetut rotat jonotimme omia fani paitojamme. Saimme kuin saimme ne. Tänään kävimme vielä ennen kotiinlähtöä Jumbossa vähän täydentämässä vaatekomeroa mielessä tuleva Italian matka. Kotiin päästyämme mies teki herkullista risottoa oman maan kesäkurpitsasta. Nam. Nyt on masu täysi ja mieli iloinen. Valtavasti ihania asioita tapahtunut 2 päivän aikana. Nyt menen niitä sulattelemaan uniini. Kuvissa omia löytöjäni kirpputorilta. Pitihän sitä täydentää taas kaappeja ;)
Hyvää yötä
Villasukka

torstai 19. elokuuta 2010

Menoa ja meininkiä





Tämä viikko on täynnä: rakkaita ystäviä, yli 500 porrasta vanhassa vankilassa, kuvia, terassilla työporukalla, syksyn tuoksua, painavaa puhetta töissä, ihanaa sadetta, villasukkia, vesijuoksua, kakun leipomista ihanan eskarilaisen kanssa, ihania sanoja ja tekoja. Loppuviikosta tulee vauhdikas, mutta varmasti mukava.

sunnuntai 15. elokuuta 2010

Eräänä sunnuntaina








Nautiskelua.
Villasukka


perjantai 13. elokuuta 2010

Ihana ihana syksy saapuu




Se on tuloillaan. Vihdoinkin. Olen jo odottanut lempi vuodenaikaani. Rakastan syksyä. Sadetta, luonnon väripalettia, tuoksua, yllättäen villasukkia ;), kaulahuiveja, lämpimiä ja pehmoisia villapuseroita, metsän antimia, kynttilöitä, torkkupeittoja, vaahteran lehtiä maassa, auringon nousua ja laskua. Pesän rakennus on alkanut nyt kesän jälkeen ihan selvästi. Haluan värejä lisää lisää lisää, tumman lilaa, sinapin keltaista, tumman harmaata.

Syksyinen villasukka

torstai 12. elokuuta 2010

Lampunvarjostimia




Kirppikseltä kesällä löytyneitä lampunvarjostimia eurolla. Mukavan hintaisia. Alemmassa varjostimessa on joitain pieniä läikkiä, en saanut niitä pois. Eikä niitä kauheasti uskalla hinkata millään. Mutta ei ne silmiin ota häiritsevän pahasti.

tiistai 10. elokuuta 2010

Kotoilua!






Tänään on sekä satanut että paistanut aurinko. On myös ollut 1 vapaapäivä. Olen kerännyt pihan antimia: perunoita, karviaisia ja raparperia. Raparperista kokeilin tehdä vispipuuroa. Vielä en ole maistanut mitä siitä tuli. Kotitöitäkin innostuin tekemään. Mieskin saapui kotiin kerrankin töistä ihmisten aikoihin. Nyt menen sen kylkeen kyhnäämään loppuillaksi.
Villasukka

maanantai 9. elokuuta 2010

Riihimäen purkkeja ei voi


omistaa liikaa. Sinne säilötään, niihin laitetaan kynttilöitä, välillä kukkia mitä vaan. Hyväkuntoisia kansia vaan harvemmin liikkuu. Ihana ihana sade. Se ropisee niin ihanasti peltikattoon. Ukkosta pelkään. Nyt menen keittämään teetä ja napostelemaan suklaata samalla katson nauhalta uusi elämä maalla ohjelman. Tykkään.
Villasukka

lauantai 7. elokuuta 2010

Unilelu


Eilen tullessani töihin, työntekijä jonka kesäloma sijaisuus on päättymässä, sanoi että hänellä on asiaa minulle. Hän tuli luokseni pieni pussi kädessään jossa oli pieni "nukke". Hän sanoi, että tämä on tulevalle lapsellemme. Unilelu. Hän oli pyytänyt ystäväänsä tekemään lapsellemme unilelun. Hän sanoi, usko että lapsi tulee vielä tänä vuonna, se tulee. Kun halasin häntä silmät kostuneina, hän sanoi että älä itke. Hän halusi antaa tämän tulevalle lapsellemme, kun näki kuvia täällä blogissa lapsen huoneesta. Olin aivan sanaton ja häkeltynyt. Miten voi löytyä niin ihania ihmisiä? Meidän lapsi on niin kovin kaivattu ja odotettu. Tänään isäni alkoi itkeä tämän tarinan kuullessaan, ja hänhän ei tunteitaan todellakaan näytä. On vaan jotenkin ihan uskomattoman ihanaa, miten meitä autetaan jaksamaan tätä odotusta. Kiitos siitä.
Villasukka

perjantai 6. elokuuta 2010

Oman maan apajilla






Viinimarjoja omalta pihalta. Paljon niitä ei tullut, mutta paras vuosi tähän mennessä. Talven tultua saa tehdä taas vispipuuroa, namskis.
Vanha lamppumme löydettiin kesällä kirpputorilla, mutta meni saman tien huoltoon. Uudet sähkötykset siihen laitetaan. Mieheni sai sähköiskun asentaessaan siitä, maadoitus kuulemma puuttuu. Kirpputorin omistaja kertoi, että lamppuun on vaihdettu sähköt näin myyjä oli luvannut hänelle. No onneksi päästiin asiassa sopuun ja myyjä maksaa tämän huollon.
Nyt lähden iltavuoroon. Kolmas viikonloppu tulossa peräkkäin töitä, jo rupeaa riittämään.

tiistai 3. elokuuta 2010

Migreeniä








Eilis iltana se jo kolkutteli ovella, viime yön sen takia valvoin, kohtauslääkekään ei siihen auttanut, töihin piti aamulla mennä, mutta parin tunnin päästä oli pakko palata kotiin, en kestänyt valoa en ääntä, mieskin sanoi kotiinpalattuani, että arvasi minun tulevan pian kotiin, karmealta kuulemma näytin lähtiessäni, onneksi sain nukuttua, vieläkin pää on ihan mössöä. Lakanat sentään piristävät päivää. Ne ovat luomupuuvillaiset, ihanan väriset ja söpöt siilikuosiset. Lakanat ovat täältä : http:///punainennorsu.com/