keskiviikko 29. syyskuuta 2010

I love Italy









Häiden jälkeen tuntui jotenkin tyhjältä hetken aikaa. Niin mahtava kokemus takana jota piti sulatella. Tätähän oli odotettu pitkään ja hartaasti. Nopeasti kuitenkin mieli taas virkistyi ja niin lähdettiin kohti uusia seikkailuja. Käytiin vuoren päältä ihmettelemässä isoa Palermon kaupunkia. Yhtenä päivänä käytiin isolla porukalla rannallakin, jossa jo työmiehet keräsivät ihania vanhoja pukukoppeja talviteloille. Ranta silti kuhisi auringonpalvojia, olihan koko reissussa noin 30 astetta lämmintä koko ajan. Nautiskelua ja rentoutumista riitti.
Villasukka

maanantai 27. syyskuuta 2010

Häät osa 2








Häät pääsivät alkuun kun hääpari saapui juhlapaikalle taivaan ollessa jo säkkipimeä vain kuu ja tähdet loistivat paikoillaan. Ensimmäisenä kohotettiin malja tuoreelle avioparille. Sen jälkeen oli buffet pöydissä napostelu paloja: parmankinkkua ja mozzarellaa, oliiveja, parmesanjuustoa hunajakuorrutteella, hedelmä-juusto vartaita, arancino (riisi-juusto-kinkku palleroita) ja pieniä pizza paloja. Tämän jälkeen asetuimme pöytiin. Seuraavaksi taivaan täytti upea ilotulitus. Sitten alkoikin mahtaavaakin mahtavimmat syömiset. Pöytiin tuotiin ensin alkupalaksi kala-äyriäis lautanen. Sen jälkeen tarjottiin shampanjarisottoa kesäkurpitsan kukilla ja ravuilla. Sitten tuotiin kasvistäytteisiä raviolipastaa. Tämän jälkeen oli vuorossa pääruoka, jossa oli isoja rapuja, kalaa, perunakakkunen ja kasviksia. Huh. Kyllä näistä häistä todellakin lähdettiin pyörien pois. Mielettömän hyvät tarjoilut. Täydellistä. Sitten alkoi perinteinen hääohjelma: vuorossa oli puheita, hääparin ensimmäinen tanssi, lattarimusiikki soi ja ihmiset täyttivät tanssilattian, lapset lauloivat, lahjoja annettiin,hääpari kiersi pöydissä, hääkakku leikattiin. Buffet pöydät notkuivat 5-6 eri täytekakusta, 5-6 eri leivonnaisesta ja tuoreita hedelmiä oli paljon tarjolla. Sinne tuotiin jopa jäätelökärry, josta sai vohvelitötteröön eri makuja jäätelöä. Juomia unohtamatta, niitä oli vaikka ja mitä. Illan/yön edetessä hääpari sytytti paperisen "kuumailmapallon" jonka lähettivät taivaalle. Lopputuloksena se oli taivaalla tähtenä. Merkitystä tälle en tiedä, mutta kaunista se jokatapauksessa oli. Häiden tullessa päätepisteeseen häävieraille (naisille) annettiin lahja. Se on kuulemma italialainen tapa häissä. Pieneen pellavaliinaan oli kääritty kauniita tekokukkia ja hääkarkkeja. Hääpari oli aivan loppuun asti juhlissa. Tunnelma oli koko hääpäivän ajan rentoutunut ja ihana. Aivan mielettömät häät kertakaikkiaan. Näistä sai voimaa jaksaa tätä pimeätä aikaa täällä kotimaassa. Ihanaa.
Villasukka

lauantai 25. syyskuuta 2010

Häät osa 1











Vihkiminen alkoi kello 16 keskiviikkona. Sulhasen äiti saattoi komean sulhasen alttarille prinsessa ruususen häämarssin soidessa. Häämarssikin ehti jo loppua ennenkuin morsian oli saatu sisälle asti kirkkoon. Pappi sieltä alttarilta huuteli, että jos morsian on paikalla, lähettäkää hänet välittömästi tänne. Niin kaunistakin kauniimpi morsian saapui isänsä saattelemana sulhasen luokse. Ave Maria soi kauniisti upeassa kirkossa niin, että se saa ihoni vieläkin kananlihalle. Valat vannottiin, sormukset pujotettiin sormiin, suudelmia vaihdettiin ja kyyneleitä kuivattiin. Tunnelma oli herkkä ja käsinkosketeltava. Sisarukset jotka toimivat todistajina, antoivat seremonian lopussa vielä virallisiin papereihin allekirjoituksiaan hääparin tavoin. Seremonia kesti noin tunnin. Silmin nähden jännittynyt pari ennen vihkimistä oli jo kirkon portaille päästessään kasvoillaan rentoutunut ja onnellinen ilme. Ruusun terälehdet ja paperisilppu lenteli heidän päälleen heidän antaessaan toisilleen ensimmäisiä suudelmiaan avioparina. Limusiini haki heidät jatkamaan matkaa hääkuvaukseen.
Illalla alkoi itse juhla. Palermosta ajelimme autolla noin tunnin matkan juhlapaikalle. Onneksi hääpäivää juhlisti auringonpaiste, joten juhlat saatettiin pitää ulkona. Ne pidettiin uskomattoman kauniissa paikassa. Vieressä siintivät vuoret. Merelle ei ollut kuin kivenheiton matka. Juhlapaikassa oli valaistuja suihkulähteitä, palmuja ja muita luonnon kasveja. Koristelut olivat upeat, pöydät ja tuolit kauniilla kankailla vuoritetut. Kerrassaan aivan mieletön. Noin 150 juhlavierasta valui pikku hiljaa paikalle. Hääpari saapui paikalle noin klo 20.30 ja juhlat saataisiin vihdoinkin alkamaan.
Villasukka


perjantai 24. syyskuuta 2010

Ciao!






Hei pitkästä aikaa. Palattu ollaan ihanalta matkalta. Nyt sitten monet seuraavat postaukset sisältävät matkakertomusta. Kuviakin otettiin yli tuhat.
Sunnuntai iltana lähdettiin laivalla Ruotsin maalle. Maanantai aamuna kävimme Tukholmassa hotellissa mahtavalla aamupalalla koska laiva oli jo kukonlaulun aikaan kaupungissa. Vanhassa kaupungissa ehdittiin hetki shoppaillakin (niistä myöhemmin lisää). Bussilla matkattiin Skavstan lentokentälle josta lento lähti. Illalla olimme Trapanissa, josta hääpari meidät haki. Ajoimme uskomattomassa pimeydessä moottoritiellä kohti Palermoa. Hääpari vei meidät ravintolaan, jossa joukko ystäviämme odotteli meitä. Söimme ja joimme vatsamme paikallisista herkuista ähkyksi asti sekä tutustuimme ihanaan morsiameen jota emme olleet aikaisemmin tavanneet (ensimmäisessä kuvassa). Ruokailun jälkeen jolloin oli jo yö saapunut, lähdimme majapaikkaamme kohti, jota ei sitten niin millään meinannut löytyä. Päästyämme B&B jätimme vain matkatavaramme huoneeseen ja hääpari halusi vielä näyttää meille hääkirkkonsa. Kun vihdoin aamuyöllä pääsimme huoneeseen, molemmat meistä simahtivat kuin saunalyhdyt. Tiistaina kävimme paikallisilla markkinoilla ja tutustuimme ystävien kera kaupunkiin. Kävimme syömässä ravintolassa, jossa tarjottiin vain meren antimia. Yhtä lautasta ei ehtinyt syödä jo kun seuraavaa tuotiin pöytään. Oli tarjolla rapuja, hummeria, sinisimpukoita, miekkakalaa, ilmakuivattua tonnikalaa,mustekalaa, jos jonkinnäköistä kalaa muodossa tai toisessa, yksinään tai pastan ja risoton joukossa.
Keskiviikkona olisi edessä ikimuistoinen hääpäivä. Siitä seuraavalla kerralla.
Ihania hetkiä ajatellen Villasukka

sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Än yy tee nyt




Nää lähtee nyt reissuun. Varmasti tulee unohtumaton matka. Toivottavasti tämä on nyt se viimeinen kahdenkeskinen matka pitkään aikaan. Niinhän ne sossut sanoi. Häät Italiassa, rakkauden juhla.

Nähdään!
Villasukka

perjantai 10. syyskuuta 2010

Pieni onnenmuru






Lääkäriltä keuhkoputkentulehdukseen ja poskiontelotulehdukseen lääkettä ja sairaslomaa sunnuntaihin asti. Toivottavasti olo alkaa nyt kohentua.

Tämän kertainen otsikko viittaa kauppareissuun. Joo.o sieltäkin onnenmuruja voi saada. Käytiin meinaan miehen kanssa kaupassa lääkärireissun päälle. No juu se ei kuulosta millekään, mutta vastaan käveli meidän oma sossumme. Hän heti ensimmäiseksi sanoi, että ei voi olla totta. He ovat toisen sossumme kanssa juuri keskustelleet meistä ja lukeneet papereitamme ja nyt me olemme siinä. Keskustelimme kuulumisemme ja muistutin, että sovimme tapaamisemme Italian reissun jälkeen. Hän vannotti meitä, että soittaisimme kun palaamme reissulta sopiaksemme tapaamisajan. Voi, että kun kuulosti ihanalta, että olemme heidän ajatuksissaan. Ja josko se tarkoittaisi jotain, että ovat jälleen avanneet paperimme. Ehkä se ei tarkoita mitään, mutta haluan pitää kiinni ajatuksesta edes pienen hetken, että sillä oli tarkoitus. Miehenikin puki ajatuksensa sanoiksi, että voisiko se tarkoittaa......että muruliinimme olisi pian täällä. Toivottavasti.

Kuvat ovat kirppikseltä joku aika sitten ostetusta lapsen peitosta. Ihanat kuvat ja värit siinä. Toivottavasti sen päällä loikoilisi pian meidän murumme.

Onnenmurusia teille kaikille viikonloppuun!
Villasukka

torstai 9. syyskuuta 2010

Mukamas omena päivässä pitää lääkärin loitolla






No eipäs pidä. Huomenna on pakko mennä lääkäriin. Olo vain pahenee. Eilen tuntui päivällä paremmalta, mutta ilta oltiin samassa jamassa kuin edellispäiväkin. Tänään ei jaksa tehdä mitään, joka paikkaa sattuu, kuume hurisee korvissa. Teetä, villasukkia ja villatakki visusti päällä. Tässä yksi niistä vaihdokki villatakeista jotka silloin kesällä kirpparilla vaihdoin yhteen ikean lasipurkkiin. Nyt ovat tarpeeseen. Matkakin kolkuttaa jo ovella.Matkalaukutkin odottaa pakkaajaansa, mutta ei jaksa niin ei jaksa. Tuleva lentomatka jännittää poskien takia, mutta apua siihen saadaan huomenna tohtorilta. Suututtaa olla saamaton, en osaa olla tekemättä mitään.
Pipuinen Villasukka

keskiviikko 8. syyskuuta 2010

Tervetuloa yläkertaan






Kuvat rappusten yläpäästä. Ensimmäisessä kuvassa lintu aiheinen koulutaulu kirpputorilta. Työkalulaatikko joka oli kirpputorilta ostettaessa osaksi ruskea osaksi punainen, maalasin siitä valkoisen. Nahkaiset kädensijat laatikossa ovat mielestäni ihanat, kokonaiset 8€ maksoin siitä. Mailegin puput istuvat vierekkäin laatikon päällä. Lyhty on Prismasta.
Toisessa kuvassa pentikin lampunjalka ja varjostin. Mailegin ihanainen pupu sielläkin. Ihana meren sininen/vihreä vanha pullo kirpputorilta.
Kolmannessa kuvassa koulutaulu kirpputorilta. Isältä saatu lamppu valaisee portaita.
Oloni on jo huomattavasti parempi. Jaksaa taas jo jotain tehdäkin. Ihaninta on kun ei särje enää päätä eikä kroppaa. Kurkku vielä on kipeä ja nuhanenä olen, mutta kuumaa juotavaa niin elämä voittaa.
Villasukka

tiistai 7. syyskuuta 2010

Sniif






Syksyn ensimmäinen flunssa iski. Pelkään, että poskiontelotulehdus taas löytää tiensä luokseni. Imen niitä itseeni normaalisti kuin sieni konsanaan. Toivottavasti se ei iske, koska Italiaan lähtö on jo lähellä, sunnuntaina lähdetään. Hammas särkyäkin on, huomiseksi sain varattua hammaslääkäri ajan. Pakko saada särky pois ettei sitten Italiassa olla suu kipeänä. Onpa tylsä postaus.
Jotain mukavaa välillä. Kirppis löydöistä syödään aamupalaa. Juomalasit 6kpl oli pakko ostaa, koska lapsuusmuistoistani muistin, että isoäidilläni olisi samanlaisia. Vaikka laseja on jo miljoona kaapeissa, niin silti tunne oli niin vahva, että ne oli saatava. Ja ihana arabian vanha lautanen puurolautasena. Peiton alla luetaan Anna Gavaldan Viiniä keittiössä.
Toivon, että pysytte terveinä.
Villasukka

lauantai 4. syyskuuta 2010

Taivaalta sataa luumuja






Niitä tulee tänä vuonna ihan valtavasti. Herkullisia kyllä ovat. Ystäväni veikkasi, että olisivatkin kriikunoita. Maistoin sellaisia viime vuonna, mutta omasta mielestäni olivat eri makuisia kuin nämä. Ollaan tehty hilloa ja leivottu uuden kirjan ohjein niistä. Isäni taasen on tehnyt mehua ja tottakai ollaan syöty mahat täyteen herkkupalleroita.Karkkihimonkin vie hetkeksi mennessään, kun ovat sopivan makeita (oikein hyvä niin). Vieraille olen antanut kotiin viemisiksi, kylään mennessä olen vienyt syystervehdykseksi, töihin olen säkin kantanut. Mutta silti niitä sataa puusta. Saa varoa oikein kun kävelee pihalla ettei astu päälle. Täytyy varmaan sulkeutua internetin ihmeelliseen maailmaan hetkeksi etsimään lisää reseptejä luumuista.
Rauhallista illan jatkoa.
Villasukka, luumu suussaan

keskiviikko 1. syyskuuta 2010

I keep bleeding love






kuuluu radiosta. Iltapalalla seuranani uusi ruokakirja. Herkullisia ohjeita puutarhan antimista. Kauniita kuvia. Mietin mitä niistä seuraavaksi kokeilisi. Lämmitetään puu-uunia ensimmäistä kertaa tänä syksynä. Ihana lämpö.

Piparminttuteen makuiset hyvän yön toivotukset.
Villasukka