lauantai 29. tammikuuta 2011

Makuusoppi











Tämä yläkerta valmistui viime vuoden maaliskuussa. Yläkerta on ennen ollut täysin avonainen, kylmä ja eristämätön ullakko. Tänne tehtiin siis massiivinen remontti. Ennen kuvia ei valitettavasti ole kun kuvat menivät vanhan tietokoneen mukana. Niitä ei saanut enää pelastettua. Ei voi syyttää kuin itseään ettei siirretty kuvia aikaisemmin muualle. Yläkerrassa on tätä nykyä 2 makuuhuonetta ja wc. Toisen makuuhuoneen olen jo näyttänytkin teille aikaisemmin. Lopputulos kaikenkaikkiaan on meidän mielestä onnistunut. Uusia huonekaluja meidän makuuhuoneessa ei ole kuin sänky. Kaikki muut on hankittu kirpputoreilta ja vanhan tavaran liikkeistä. Aihe tämän kertaiseen tekstiin tuli siitä, kun löysin eilen kirpputorilta tämän sievän yöpöydän/kaapin (toiseksi ylimmäinen kuva). Sille ei tarvinnut muuta tehdä kuin näyttää rättiä ja laittaa huopapalat alle. Maalikin on juuri ihanasti lähtenyt siitä. Tällaista olen etsinyt jo pitkään (niin siitä maaliskuusta kun yläkerta valmistui). Kohtuuhintaista ja vanhaa on ollut vaikea löytää. Alimmaisessa kuvassa on muuten se pieni kaappi jonka syksyllä maalasin pärekorin ohella turkoosiksi/vaaleansiniseksi. Se toimittaa pienen lääkekaapin virkaa. Verhot meillä on tehty äitini kirppikseltä löytämistä vanhoista pitsi lakanoista. Ne tiesin haluavani ikkunaan jo kauan ennenkuin yläkerta valmistui. Täysin valmis ei yläkertakaan silti vielä ole. Alimmassa kuvassa näkyy johto katossa. Se odottaa lamppua. Mutta mutta, en ole löytänyt sopivaa vielä. Kyllä sekin vielä vastaan tulee, ei pidetä turhaa kiirettä. Samoin väliovet puuttuvat kokonaan. Ne syystä, että haluamme vanhat ovet karmeineen. Nekään eivät ole vielä kävelleet vastaan. Hiljaa hyvää tulee eikö totta? :)
Mukavaa lauantain jatkoa.
Villasukka

perjantai 28. tammikuuta 2011

Tiedätkö?





Onko kenelläkään tietoa kenen suunnittelemat ja minkä lasitehtaan tekemät nämä kynttilänjalat ovat? Sain ne anopilta kirppismyyntiin jo vuosi sitten. En päässyt itseni kanssa sopuun siitä pidänkö tästä väristä joten en halunnut niitä myydä poiskaan ennen päätöstä. Nyt noin vuoden jälkeen lopputulos on, että tykkäänkin oikein kovasti ja pelastin ne kirppistavaroiden joukosta. Ihanaa viikonloppua. Itselläni se on pitkästä aikaa vapaa ja aion ottaa sen rentoutumisen kantilta.
Villasukka

tiistai 25. tammikuuta 2011

Tänään




-meillä on ollut yhteinen vapaapäivä
-ollaan raivattu suihkua ja saunaa tyhjäksi
-ollaan järjestelty alinta kerrosta, että saadaan kaikki tavarat mahtumaan sinne
-ollaan tehty ruoaksi karjalanpaistia ja perunamuusia
-leivoin sämpylöitä puu-uunissamme
-ollaan hinnoiteltu kirpparitavaroita
-olen nauttinut uusimmasta Divaani lehdestä joka postilaatikosta putkahti
- lämmitetään hetkeksi aikaa viimeistä kertaa sauna. Ei muuta kuin REMPPA ALKAKOON

Keittiön uudet verhot. Tai uudet ja uudet. Ennen joulua äitini ne jo ompeli Marimekon kankaasta. Ystävämyynneistä ne alennuksella ostin.
Villasukka

maanantai 24. tammikuuta 2011

Kevättä rinnassa






Päivät pitenevät ja valoa on enemmän. On vahva tunne siitä, että kevät sieltä kovaa vauhtia tulee. Juu tiedän, nyt on tammikuu. Ja kun katson ikkunasta, niin ei siellä kovin keväistä ole. Mutta mieleni on vaihtunut jo kevääseen. Huomenna aletaan tyhjentää alakerroksen suihkua ja saunaa tavarasta. Uutta remonttia taas pukkaa. Sauna remontti alkakoon. Jippiaijee.
Villasukka

lauantai 22. tammikuuta 2011

Murulle löytöjä






Kirpparilta on viime aikoina löytynyt myös nuppunenälle tavaroita. Käsintehty pupu hintaan 2,50€, söpis. Liikuttavan ihanat pöksyt kokoa 80cm hintaan 1,50€. Nekin on itse joku tehnyt. Niihin saatan jo kuvitella pienen vaippapepun pörräämään ympäri kotia. Brion formulakärry lähti mukaan 2,50€. Kyllä sen kanssa kehtaa lähteä pärisyttelemään pisin lattioita. Mukavaa viikonlopun jatkoa, itselläni se menee töiden merkeissä.
Villasukka

keskiviikko 19. tammikuuta 2011

Lintuja ja kalenteri









Heräsin tähän vuoteen hyvin isolla viiveellä. Nyt sain vasta hankituksi täksi vuodeksi itselleni kalenterin. Pääsen taas kirjaamaan kalenteriin työvuorot sekä menot ja meiningit. Metallilaatikko on aikaa sitten kirpparilta löydetty. Hangon keksin kolibri keksejä se on joskus muinoin sisältänyt. Nyt se pitää sisällään talon tulitikkuaskit. Huomiselle on odotettavissa vähän vieraita. Pullaa olisi ainakin luvassa. Luulisin, että sitä odotellaan kovasti. Mieheni tekee maailman parasta pullaa. Itse lupaan tehdä kanapiirakkaa.
Villasukka

lauantai 15. tammikuuta 2011

Niin se aika vierähtää



Hääpäivä oli ja meni. 6 vuotta siitäkin on jo aikaa kun tahdoin toisillemme sanoimme. Molemmat sen viettivät tänä vuonna töiden merkeissä. Huomenna sitä hieman juhlistamme. Mies on vapaalla ja minä aamuvuorossa. Hän laittaa jotain hyvää ruokaa meille. Ylä-ja alamäkeä mahtuu näihin vuosiin. Hyvä on olla juuri hänen kanssaan. Kiitos sinulle, rakas.
Villasukka

torstai 13. tammikuuta 2011

Kirppistelyä


Söpö pieni metalli purkki 1€. Näitähän ei koskaan voi olla liikaa.


Tätä ostosta mieheni ei vaan voinut ymmärtää. 2€ kuninkaallinen lautanen. Tämä oli kiinnitettynä metallisiin taulun pidikkeisiin, mutta tempaisin ne irti ja tätä nykyä se saa toimittaa tarjoilulautasen virkaa meillä. Aivan superliikkis omasta mielestäni. Ja miehethän ei tiettävästi ymmärrä hyvän päälle mitään ;).


Niin ja miehen oma löytö. Super ihana huvikumpu meininkiä oleva karkki lampunvarjostin. Ei kertaakaan käytetty. Alkuperäispussissaan, hintalappukin vielä kiinnitettynä 150 markkaa nyt sen sai 6€. Se on kyllä oikeasti kattovalaisimen kupu, mutta jollain tavalla aion saada sen taiottua jalkalamppuun sopivaksi. Tarvitsen jotain millä saan sen pysymään kiinni jalassa.

Parin viikon ajan meillä on ollut kirppispöytä omille romppeille paikallisella kirppiksellä. Matkakassaa yritetään saada kartututettua. Toivottavasti tulee kunnon tili. Ensimmäinen viikko oli ihan mukavanlainen. Tietysti pienen pieni haitta puoli tässä on, että muutamia juttuja jää aina haaviin näiltä kierroksilta. Niin ja mukavaa uusia lukijoitakin on taasen tullut. Lämpimästi tervetuloa tänne Villasukan kotiin.
Villasukka

lauantai 8. tammikuuta 2011

Talolyhdyt






Olen menettänyt sydämeni niille. Tätä suurinta olen himoinnut jo yli vuoden. Hinta on ollut liian kova mielestäni, että kauppaan ovat saaneet jäädä. Alennusmyynneistä löytyi tämä isoin lyhty puoleen hintaan. Siinä on katto saanut yhdeltä puolelta lommoja, mutta sen varmaan saanee korjattua. Ja kun se lommoinen sivu on poispäin niin sehän ei haittane menoa laisinkaan. Valot laitoin sinne sisälle luomaan tunnelmaa. Vähän kolhot nuo led lamput on, mutta kotoa ei muita löytynyt.
Villasukka

torstai 6. tammikuuta 2011






Niinpä niin. Ehdin kokonaisen 1 päivän olemaan töissä ja sitten iski oksennustauti ja flunssa samaan aikaan. Töissä leviää vatsatauti kuin kulovalkea. Sen on sairastanut lähes kaikki työntekijät, osa jo kuulemma pariinkin otteeseen. Myös perheenjäsenet sen ovat kuulemma herkästi saaneet. Jännityksellä siis odotetaan koska miehelle iskee. Flunssan sain mieheltä. Miehen mukaan näytän haamulta, kuumetta edelleen. Vällyjen väliin kömmin takaisin. Kuvat otettu juuri ennenkuin Simeoni lensi pihalle. Mailegin tonttukalenteri sai vielä jäädä hetkeksi seinälle. Muuten on jo joulu matkalaukuissa.
Villasukka

maanantai 3. tammikuuta 2011

Lentää kuin leppäkeihäs pihalle





Kiitos sinulle joulukuusi(Simeoniksi sinua tänä vuonna kutsuttiin), mutta nyt olet tullut tiesi päähän. Tänä vuonna olet varistellut neulasiasi ennennäkemätöntä vauhtia aivan kuin olisit ruttotautinen. Hermoni eivät enää riitä siivoamaan jälkiäsi koko ajan. Ensi vuonna toivottavasti sisaresi tai serkkusi pysyy kauemmin kuosissaan. Pikkusiskosi jää vielä verannalle. Hän on pysynyt kauniina koko ajan.

Nyt joulu saa suurimmaksi osaksi mennä matkalaukkuihin odottamaan taas ensi joulua. Arki alkaa. Huomenna aloitan työt sairasloman jälkeen. Katsotaan mihin käsi pystyy.
Villasukka

sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Uusi Vuosi, uudet kujeet?









Hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Vuonna 2010 tapahtunutta: Yläkerta saatiin remontoitua asuttavaan kuntoon (on ollut kylmä ullakko aikaisemmin, nyt siellä on 2 makuuhuonetta, wc ja ilmastoinnilla oma pieni huone), lämmintysjärjestelmän vaihtaminen pelletiksi, puutarhan laittoa, reissattiin Gdanskissa tammikuussa, Ahvenanmaalla ja saaristossa kesäkuussa, Italiassa syyskuussa, adoptio tuntui junnaavan vain paikoillaan (liian paljon lupauksia ja niihin pettymyksiä) ja paljon paljon muuta iloa ja surua mahtunut tähän vuoteen, pääosina kuitenkin vuosi on ollut hyvä. Vuodeksi 2011 toivon, että perheemme lukumäärä kasvaisi sillä kauan kaivatulla murusella. Helmikuussa häämöttää Lontoon reissu. Tulossa on myös alakerran suihkun ja saunan kokonaisvaltainen remontti. Piha odottaa myös multasormia ja puuaidan rakentamista. Paljon muutakin isompaa ja pienempää asiaa mahtuu tähän vuoteen jota on muuten jäljellä vielä 363 päivää. Toivottavasti kuljette matkalla mukana.
Villasukka

Muokkausten muokkaus. Nyt kun E kirjoitti kirjaisintyylistä ymmärsin vasta ongelman ytimen. Koneeseeni vaihdettiin eilen explorerin tilalle Mozilla. Se on muokannut tätä blogin muotoakin jollain tavalla. Kirjoitukseni todella oli enemmän kuin huvittavaa. Eihän siitä saanut mitään tolkkua. Nyt fontit on vaihdettu ja pitäisi näkyä kaikille. Anteeksi kovasti. Ei ollut tarkoitus kirjoittaa siansaksaa teille.