tiistai 29. maaliskuuta 2011

Kirppis päivän saldoa

 Ihana karkki tuoli. Maalit kyllä sen verran paljon lähteneet, että täytyy miettiä maalaanko jossain vaiheessa uudestaan. Niin söpön värinen, että saman väriseksi saa luvan tulevaisuudessakin jäädä. Keittiöön heti pääsi ruokapöydän tuoliksi .Vanha kahvi purkki jota kauan olen himoinnut. Näissä purkeissa vaan nykyään taivaalliset hinnat, etten ennen ole raaskinut sitä ostaa. Nyt sain tingittyä myyjältä kelpo hintaan.
 Linnut olivat tämän reissun paras kortti löytö. Täytyy kaivella heti kohta kehykset tälle jostain nurkasta niin pääsee seinälle.
 Muitakin kortti löytöjä tein. Vanha arabian purkki pääsi heti kukka purkiksi. 4€ ei paha vanhasta arabiasta.
Ostin vuosia sitten Pentikiltä ystävän lapselle syntymä lahjaksi samanlaisen lautasen. Hän kehui, että siitä on hyvä syöttää pienokaista joten meillekin löytyi nyt sellainen kirpparilta 2.50 € hintaan.
Mies löysi itselleen Jack and Jones nahkavyön ja cd:n.
Huomenna valetaan lattia kylpyhuoneeseen. Remontti etenee vauhdilla. 3 viikon päässä edessä on sitten taas sossu aikakin. Jännä taas kuulla tilanne katsausta. Sairaslomaa jatkettiin taas 5 viikolla. Kortisoni piikki annettiin eilen, käsi on nyt täydessä tulessa.  Toivottavasti silti siitä olisi hyötyäkin, eikä mikään tulehdus iskisi siihen.
Villasukka

lauantai 26. maaliskuuta 2011

Kevät sää lämmittää....



....luonnon kaiken herättää. Ainakin pikku hiljaa. Ensi yönä siirrytään taas kesään päin ja käännetään kelloja tunnilla eteenpäin. Huomenna olisi tarkoitus tehdä massiivinen kirppis hyökkäys. Mieheni on luvannut italialaisille ystävillemme, että menemme 7 kirpputorille. Huh, tulee varmasti hetkeksi aikaa kirppis ähky. Kivaa siis luvassa.

Villasukka

perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kvinoa ja tofu neitsyt



Niin olin ennen tätä. Tein ruoaksi eilen Kvinoa-paellaa Marianne Kiskolan kirjasta Papu, porkkana ja hillopulla -kasvisruokaa perheelle- . Herkullinen ohje. Savutofuun en niinkään ihastunut, kvinoaan kylläkin. Uusia ohjeita on kiva kokeilla. Jos lihaisan version haluaisi voisi laittaa esim. broilerin suikaleita.

Kvinoa- paella

1pkt savutofua tai maustamatonta tofua
margariinia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kurkumaa
1 tl currya
2 tl sahramia
8dl kasvislientä
1 parsakaali
1 paprika
4dl kvinoaa
3dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
1 tl hienoa merisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi 
1 limetti

1. Kuutioi tofu ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista tofukuutiot kuumassa pannussa margariinissa, jotta saat rapean pinnan niille. Jos käytät maustamatonta tofua, mausta se paistamisen jälkeen välittömästi 1/2  rkl tamaria tai soijakastiketta.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää mausteet ja anna aromien vapautua. Lisää sipuli silppu ja kuullota. Puhdista ja pilko parsakaali ja paprika.
4. Lisää kaikki ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20 min. 
5. Lohko limetti ja pirskota mehua paellaan. Koristele limettilohkoilla.

Hyvää ruokahalua!
Mukavaa viikonloppua!
Villasukka

maanantai 21. maaliskuuta 2011

Aurinkopäivä




Toteutettiin ihanien italialaisten pitkäaikainen haave: pulkkamäki ja lumiukon teko. Hääpari jota juhlittiin syksyllä helteisessä Sisiliassa teki nyt lumiukkoa +8 asteen Pohjolassa. Iloinen aurinkokin esitteli parastaan. 
Villasukka 

perjantai 18. maaliskuuta 2011

Polkka Jam



Päivänä eräänä Ainon Majasta vinkattiin näistä ihanista Polkka Jamin tuotteista. Niitä oli P-A-K-K-O saada. Meille ostin kortit. Saatavana on myös julisteita ja pyyhkeitä samasta sarjasta. Eilen hain niille kehykset Kodin Ykkösen tarjouslaarista. Tänään mieheni naulasi ne seinälle piirustusteni mukaisesti. Herkullisen väriset. Valkoinen väri alkaa enenevissä määrin kadota täältä. Ahmin värejä kotiin. Mukavaa ja värikästä viikonloppua toivottelen teille jokaiselle.
Villasukka

keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Amy Butleria

Pari viikkoa sitten kävin Eurokankaassa ostamassa meille vähän väriä elämään. Amy Butleria saa nyt myös siis sieltä. Valikoima on mielestäni hyvin kattava. Myyjän mukaan menekki on ollut kova. Sen kyllä uskon. Ihania herkkuja vaikka millä mitalla. Kiva tästäkin tuli.
Villasukka

tiistai 15. maaliskuuta 2011

Nauti kodistasi

Sain kirjan Nauti kodistasi joululahjaksi mieheni siskolta. Tykkään siitä todella. Palaan siihen aina uudelleen. Kauniita kuvia kodin eri tiloista. Ei liikaa eikä liian vähän tekstiä. Vinkkejä viikoksi. Kuvista löytyy joka katselukerralla jotain uutta.
Olen sairaslomalla. Leikkausuhka tällä erää selätetty. Nyt taas odottellaan vakuutusyhtiöltä saanko maksusitoumusta määrättyihin hoitoihin vai en. Odottelua siellä ja odottelua täällä. Hermot on kireällä. Valmista ei tunnu tulevan.
Aurinko onneksi paistaa ja lämmittää jo ihanasti.
Villasukka 

perjantai 11. maaliskuuta 2011

Räntäpäivä

Ulkona sataa räntää. Mieli on yhtä alakuloinen kuin ilma. Käsi on mennyt pahemmaksi. Näihin kuukausiin ja viikkoihin on kuulunut lääkärillä käyntiä, magneettikuvia ja varjoainekuvauksia. Niissä huonoja uutisia. Ensi viikolla käsikirurgille jälleen. Pelottaa ja jännittää. Työ viikonloppu edessä.
Maaliskuun kalenteri kuva. Jotain iloistakin. Löysin kaupasta legon storagehead, tytön ja pojan. Pääsivät rappusten alapäähän pitämään huolta pienistä, tarpeellisista tavaroista.

keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Purkutyömaa

Kylpyhuone ja sauna purettuna. Hämähäkin seittejä seinillä ja katossa. Remontti etenee. 
Villasukka

sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

Viikonloppuna



Ihania ystäviä ja yhdessäoloa. Pienien jalkojen tepsutusta. Ihana ilma ulkona. Lintujen laulua. Kevät tulossa, talvea vielä kuvissa.
Villasukka

perjantai 4. maaliskuuta 2011

Viikonlopuksi





on odotettavissa ihania vieraita, ystäviä pidemmän matkan takaa, entisestä kotikaupungista jossa opiskelin. Nyt miettimään mitä hyvää laitetaan ruoaksi. Jospa jonkun kakunkin vaikka leipoisin kahvin kanssa. Mukavaa viikonloppua.
Villasukka

keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Luistelemaan







Äiti antoi kirpparille myyntiin vanhat luistimensa. Niissä on kuitenkin paljon tunnearvoa ja lisäksi ne ovat niin söpöt, että jäivät kotiin ja ripustin ne olohuoneen naulakkoon. Kehyksissä on vanha kortti jonka olen laittanut paksuihin kehyksiin. Tulppaaneille olen laittanut Nonnan ohjeen mukaisesti lunta veden sijasta, hyvä vinkki. Kiitos :)

Villasukka