torstai 28. huhtikuuta 2011

Kevät päiviä




Leppoisiin kevät päiviin on kuulunut rakkaita ystäviä, ihana vaippapeppu, aurinkoinen ilma, uudet hiukset, äidin kanssa tehty shoppailureissu sekä pihan suunnittelua/mietintää/pohdintaa. Hikeäkin olen valuttanut pesemällä ikkunoita. Nyt jo pestynä 25 kpl 37stä (ristikkoikkunat) tämä vielä kerrottuna 4 pinnalla. Huomenna ajattelin viettää päivän häissä. Koko päivä reissu olisi odotettavissa. Williamin ja Katen häät. Toivottavasti olisi yhtä ihanat, romanttiset ja rakkaudentäyteiset kuin Victorian ja Danielinkin melkein vuosi sitten. Harmittaa etten helmikuussa ostanut häämukia Lontoosta kun siellä oltiin. Victorian ja Danielin kuppi tottakai kaapista löytyy :). Toisaalta onhan meillä se häälautanen Williamin vanhemmista jonka tovi sitten kirpparilta ostin. Se saanee toimittaa tätä virkaa.
Häähumua teille toivotellen
Villasukka

maanantai 25. huhtikuuta 2011

Pääsiäisenä





- olen uudistanut verantaa (siitä lisää myöhemmin)
- saanut sisustaa ystäväni uutta kotia hänen pyynnöstään :)
- ollaan tehty hyvää ruokaa ja nautittu kera hyvän ystävän
- tehty kevät askareita pihalla
- nautittu auringosta
- herkuteltu vanhempieni luona ja oltu kuin Ellun kanat konsanaan

Varsin hyvä pääsiäinen siis.
Villasukka

torstai 21. huhtikuuta 2011

Pääsiäinen



Namuset ostettiin virpojia varten viime sunnuntaiksi. Tänä vuonna meillä kävi tasan 1 virpoja ennenkuin lähdimme iltapäivällä kyläreissulle. Ihana pikku tipunen meille virpoi ja antoi hienon vitsan. Harmi kun tämä perinne tuntuu hiipuvan pienemmäksi koko ajan. 
Pääsiäinen menee tänäkin vuonna meillä niin, että mieheni on suurimmaksi osaksi töissä. Ehdimme me myös silti nauttia perheestämme, ystävistämme ja hyvästä ruoasta. Koti ja puutarha puuhastelua touhutaan varmasti myös.
Mukavaa ja rentouttavaa pääsiäistä teille.
Villasukka

maanantai 18. huhtikuuta 2011

Vihertää jo


Ohrat ja herneenversot kasvavat kohisten. Pikku hiljaa myös alkavat jo heräillä miehen idättämät basilika, kesäkurpitsa, rucola, vihersipuli, vuonankaali, rosmariini ja laventelikin. Ne sijaitsevat paraatipaikalla (auringin suhteen) verannalla. 
Osaako joku auttaa tai selittää miksi en pysty kirjautumaan muiden blogeihin lukijaksi. Ennen se on onnistunut ongelmitta. Nyt parin viikkoon en ole onnistunut siinä. Mitä tehdä?
Uusia lukijoitakin on tullut. Lämpimästi tervetuloa :).
Villasukka

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Värejä luonnossa


Pihan harmauden ja mudan keskeltä on löytynyt jo kevään merkkejä. Krookukset ovat auenneet. Ovat niin kauniita. Tänään on myös ensimmäinen kuumeeton päivä. Hyvä niin, ei nyt enää jaksa sisällä maata kun ulos on kova hinku. Loppu ilta täytynee viettää vaalikoneiden ja puolueiden sivuilla. Jospa sieltä löytyisi se jolle ääneni annan. Tämä on itselleni niin kovin vaikeaa.
Villasukka

torstai 14. huhtikuuta 2011

Torstai on toivoa täynnä...

Eipä ainakaan lapsi asioissa. Sossun tapaaminen oli ja meni. Yhtään lasta ei ole tullut sitten viime vuoden kevään/kesän. Kovin hiljaista kuulemma on. Saamme kuulemma rauhassa suunnitella kesälle/syksylle reissuja, remontteja yms. Tilastoja jos ajattelisi niin pian pitäisi heidän mukaansa tulla lapsia, mutta mitään ei ole tiedossa. He toivovat kuitenkin, että he voisivat katkaista kesälomamme ilouutisella. Kerroimme heille, että päälimmäinen tunteemme tällä hetkellä on turhautuminen. Eivätkä he sitä yhtään ihmetelleet. Erikoinen pari vuotta heillä on ollut, että lapsia on tullut enemmän kuin normaali vuosina. Nyt sitten on kovasti hiljaista. Ei heidän työnsä helppoa ole, en kadehdi sitä yhtään, erittäin vaativaa. Mutta itsekkäästi ajattelen vain meitä ja niitä turhia sanoja aikaisempina kertoina : Varmasti pian. Välillä annetaan toivoa ja sitten taas vedetäänkin köyttä tiukemmalle että ei olekaan toivoa eikä tietoa. 


Nuhanenä Villasukka

maanantai 11. huhtikuuta 2011

Sadepäivä



Viime keväänä muistaakseni ei ollut tällaista tyypillistä pidempää sadekautta. Luntakaan ei kyllä ollut näin paljon kuin tänä vuonna. Nyt vesisateen myötä lumet sulaa vauhdilla ja toisaalta tämä helpottaa tällaisen siitepölyallergikon olotilaa kummasti. Tälle viikolle on tilattu omppupuiden leikkaaja. Kaksi vuotta sitten puutarhurit leikkasivat jonkin verran meidän puitamme, joita ei ole varmasti leikattu moniin vuosikymmeniin, hipovat meinaan taivasta. Päätimme siis jo silloin, että haluamme vielä omenoita tulevaisuudessakin. Piti odottaa kaksi vuotta, että puut saavat rauhassa toipua leikkauksista. Nyt olisi vuorossa sitten se mataloittamis leikkaus. Katsotaan mitä tuleman pitää, saadaanko omppuloita tänä vuonna ollenkaan ja millaiset puista oikein tulee. Tulevaisuudessa kyllä itse leikkaamme piiska oksia pois, mutta mielestämme tällaiset suuret jutut on ammattilaisten tehtävä. 
Mukavaa alkanutta viikkoa.
Villasukka 

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Harmaata

 Tässä laatikko/kaappi ennen maalausta. Se sai pitkään olla meillä ihan ala naturel, mutta nyt se alkoi kaipaamaan jotain.Ja se jotain oli tällä kertaa harmaa. Kaappi oli kolhuilla ja lakkakin oli nähnyt jo parhaat päivänsä. Ei muuta kuin maalaamaan.
 3 kerrosta maalia pintaan ja voi kuinka kaappi piristyikään. Se pääsi omalle paikalleen vierashuoneeseen takaisin.
 Eiliseltä shoppailukierrokselta jäi käteen kaunis ruukku.
Rentouttavaa viikonlopun jatkoa. Kaunis ilma on ollut ulkona, mutta tuullut on niin, että tukka melkein lähtee.
Villasukka

torstai 7. huhtikuuta 2011

Hulluttelua


Kyllä se niin hullua touhua on ja lukeudun niihin muihin hulluihin jotka siellä käyvät. Loisto löytöjä tein, mutta paras on ehdottomasti tämä kauan himoitsemani Aarikan Ruustinna kynttilän jalka.
Villasukka

tiistai 5. huhtikuuta 2011



Meillä tuli autotallin katon päältä lumet ja jäät humisten alas. Komposti sentään jäi onneksi pystyyn vaikka vähän vinoon menikin. Kuvassa vain yksi osa lumesta. 
Kävin tänään kuppauksessa ensimmäistä kertaa elämässäni. Paulan suosituksella varasin itsellenikin ajan. Migreeni kohtauksia on tullut sen verran taajaan, että ajattelin josko apua saisin siihen.  Kuppaaja sanoi, että hartian ja niskan seutu olivat ennen kuppausta kuin tiiliskivet. Sen uskon, koska huomaan että käteni loukkaamisen jälkeen olen koko ajan varonut tekemisiäni ja jännittänyt näin ollen koko ajan hartioita ja käsiäni  yleensäkin.Uskomatonta kuinka hyvä olo siitä tuli. Pää kääntyy nyt kuin vieteri. Toinen yllättävä asia oli, että pohkeet olivat ihan samanlaiset tiilet. Itse en ollut kyllä asiaa edes huomannut. Vaan eipä ole enää. Asiakaskunta nuorenee kuulemma koko ajan. Ennen sen on ajateltu olevan vaan mummojen hommaa, siteeratakseni kuppaajaa. Nyt sitten pitää juoda paljon. Meinaan jano on aivan järjetön, tuntuu ettei mikään määrä nyt piisaa. Joten summa summarum suosittelen lämpimästi. Eikä se ollut kivuliasta.
Villasukka

maanantai 4. huhtikuuta 2011

Huuva


Rakkauden talon Paula pyyteli kuvia huuvasta. Tässä niitä nyt olisi. Kuvat ovat suoraan perus arjen keskeltä, ei mitään siistejä nurkkia ;). Tavaraa pöydän pinnat täynnä.  Takaisin siihen huuvaan: suunnittelun on tehnyt Villasukka, toteutuksen peltiseppä. Ideoita ja vinkkejä malliin katsoin sisustuslehdistä. Tärkeintä oli, että huuvaan tulisi mahtua Pentikin maustepurnukat joten sopivan levyinen taso oli siihen saatava. Huuva on todella leveä syystä, että sen alla ovat sekä induktioliesi että puuhella. Alle on asennettu liesituulettimen koneisto. Maalaamossa se sitten lopuksi maalattiin saman väriseksi kuin keittiö kaappien ovetkin ovat. Mukavaa alkanutta viikkoa.

Villasukka

lauantai 2. huhtikuuta 2011

Lauantaina


Mies on töissä. Niinkuin joka lauantai. Tänään olen saanut luettua Linda Olsson:in kirjoittaman kirjan Laulaisin sinulle lempeitä lauluja. Kaunis, koskettava,herkkä, viisas, hetkittäin surullinenkin. Joskus löytyy sellainen kirja jonka haluan lukea jonain päivänä uudelleen. Tämä on juuri sellainen. Suosittelen. 
Ruoaksi tein couscousta broilersuikaleiden, kesäkurpitsan ja tomaatin kera. Chiliä lisäsin tulisuutta tuomaan. 
Kauppaan vielä pitäisi mennä. Huomenna tulossa ruokavieras. Ruoaksi mies on suunnitellut tekevänsä avokado-rapusalaattia, suppilovahvero risottoa, broilerin filettä jonka päälle on kiedottu vuohenjuustoa ja parmankinkkua. Kahvin kanssa saamme tiramisua. 
Mukavaa viikonlopun jatkoa.
Villasukka

perjantai 1. huhtikuuta 2011

Lattia

                                Tällainen viikko meillä. Millainen teillä?