maanantai 30. toukokuuta 2011

Vauhdikasta



Vauhdikasta menoa on ollut joten tännekään en ole laisinkaan ehtinyt mitään rustata. Nyt asia korjattakoon. Viime viikolla oli hetkeksi arjesta irroittautuminen Helsingissä. Oi kunpa olisi ollut enemmän aikaa, mutta työt odottivat viikonloppuna tekijäänsä. Ajan käytimme kyllä täysin hyväksi ja kiertely oli erittäin tehokasta. Kävimme teatterissa katsomassa UIT Ilon kautta revyytä. Se oli hauska ja vatsalihakset sai laittaa töihin. Shoppaillakin ehdimme, kuten kuvista näkyy. Okrasta ostin Marja Myllymäen ihanaa lintu aiheista keramiikkaa. Näitä on nyt sitten meidän pesueessa jo 3kpl erilaista. Laitan myöhemmin kuvaa niistä muistakin. Ombrellinosta löysin ihanissa väreissä olevan sudenkorento purkin. L´occitanelta uutta kasvovoidetta, entinen on jo finaalissa. Edellisen kerran, ostin sieltä tosi rasvaista kasvovoidetta. Tämän pitäisi olla huomattavasti kevyempää. Vielä en ole ehtinyt testata. Hietalahden kirpputorilta löysin Sorsakosken veitsen ja hopeisen Sorsakosken lusikan. Samasta pöydästä löysin ihanat vanhat kehykset. Niihin tarvitaan vain uusi lasi. Kirppisostokset olivat huimat 5€. Samalla pyörähdettiin vielä Hietalahden antiikkihallissa. Kauppatorilla ja Hakaniemen torillakin piipahdimme ja tietysti samalla molemmissa halleissa. Ihana reissu oli ja akut ladattuna jaksaa taas töissä painaa. Ensi kerralla näytän mitä vielä ostin reissulta ja mitä tein niistä :). Kunpa kesällä olisi aikaa mennä takaisin hiukan pidemmäksi aikaa. Voisi mennä mm. Suomenlinnaan. Siitä on kulunut jo muutama vuosi kun viimeksi siellä kävimme.
Villasukka

tiistai 24. toukokuuta 2011

Kukkameri




Luumu- ja omppupuut kukkivat. Voi, että ne ovat nyt kauniita. Valkoinen kukkameri on maassa kun terälehdet putoilevat sateen ja tuulen mukana. Töissä on tullut uusia ja jänniä työhaasteita. Remonttikin edistyy, kaakelit on jo haettu pelipaikalle. Tällä viikolla olisi odotettavissa arjen irtiotto pariksi päiväksi pääkaupunkiseudulle. 
Villasukka 

lauantai 21. toukokuuta 2011

Rouva luonto luonnon keskellä


Tykkään näistä Finlaysonin Rouva luonto lakanoista tosi paljon. Muistaakseni pari vuotta sitten ottivat sen uudestaan tuotantoonsa hetkeksi aikaa. Ihanaa kun taas voi kuivattaa pyykkiä ulkona. Kuivavat hetkessä pihalla ja se ihana raikas tuoksu niissä. Siitepöly allergiaakin uhaten kuivatan ne ulkona.
Aurinkoista viikonloppua.
Villasukka

keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Kiikkaa kiikkaa


Sain lahjaksi mieheltäni jo pari kuukautta sitten tämän ihanuuden. Kauan haaveiltu vihdoin toteutui kirppis voitoilla. Kirpparilta pitäisi vielä löytää joku ihana räsymatto tämän alle. Silloin tulisi sopivasti kontrastia modernin rinnalle. 
Villasukka

maanantai 16. toukokuuta 2011

Tyynytehdas


Vapaapäivänä ehtii hyvin harjoitella tyynyn tekoa. Olen jo pitkään halunnut tehdä lastenhuoneen lattialle ison kasan tyynyjä jossa voidaan sitten joskus yhdessä makoilla ja vaikka lukea kirjoja. Nyt siitä isosta kasasta on jo yksi valmis, heh. Kankaista pallokuosi on Marimekosta ostettu, muut kankaat on kirppareilta löydettyjä. Sisäpuolelta tyynyliina ei ole julkaisukelpoinen, mutta kukapa sitä nyt sinne kauheasti kurkkisi. Harjoitus tekee mestarin, siihen on luotettava. Katsotaan kuinka kauan kestää, että tyyny rykelmä on valmis.
Villasukka

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Rankka työ vaatii ihanat huvit osa 2






Vielä kerran kuvia Fiskarsista. Tuossa ylimmässä kuvassa olevassa ravintolassa kävimme syömässä. Oi oi kuinka ihanaa mozzarella kanaa, risottoa ja parsaa oli tarjolla. Jälkiruoaksi oli suussa sulavaa raparperi piirakkaa. Tänään oli pakko jo kotonakin tehdä ensimmäinen raparperi piirakka. Se tosin tehtiin pakkasesta otetuista raparpereista, jotta tilaa saadaan tulevan kesän herkuille tehtyä lisää. Oman pihan raparperitkin ovat kohta siinä vaiheessa, että voi alkaa piirakka tehdas taas lämmittää uuninsa ;).
Mukavaa alkavaa viikkoa.
Villasukka

perjantai 13. toukokuuta 2011

Rankka työ vaatii ihanat huvit osa 1







Töissä olen tehnyt tällä viikolla tuplapäivää. Huomenna edessä työpäivä vaikka piti olla edessä odotettu viikonloppu vapaa. Kyllä huomisen vielä jaksaa, sitten on ihan takuulla vapaata odotettavissa kaksi päivää. Sitten aion vain olla möllöttää. Mahdollisesti olisi luvassa vähän pihan kuopsutusta. Mutta se niistä rankoista töistä ja siirrytään ihaniin huveihin. Työpaikan kevätretki suuntautui Fiskarsiin, sen varmasti kuvista jo päättelitte ;). On aina yhtä ihanaa päästä sinne kauniiseen ruukkikylään. Valloittavia pikku putiikkeja pullollaan. Kotiin viemisiksi löysin kauniin keramiikka kupin ja pellava kaitaliinan. Kiire siellä vaan tuli kun pääsimme sinne vasta iltapäivästä. Kunpa pääsisin kesällä takaisin ja saisi ihan rauhassa kierrellä, ehkä jopa yöpyä siellä. 
Mukavaa viikonloppua!
Villasukka

maanantai 9. toukokuuta 2011

Ihana valo



Mikä ihana ilta aurinko. On ihana kuvata kun on jälleen hyvä valo kuvata. Mukavaa viikon alkua.
Villasukka

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Äiti



             
                                          Mitä se rakkaus on?
                                                lapsi kysyy
                                                lämpimänä sylissä
.
                                                           
                                                Rakkaus on sitä,
                                                että pitää sylissä,
                                                sinä vastaat,
                                                annat sormiesi lipua
                                                hentojen hiusten läpi.
                                                        
                                                Hento kuin lapsen hius
                                                on rakkaus,
                                                yhtä hauras,
                                                yhtä puhdas ja väkevä.

                                                     
                                                Mikset sinä sitten ole
                                                koskaan minun sylissäni?
                                                lapsi kysyy vakavana,
                                                eikä suostu hyväksymään,
                                                että yksikään rakkaus olisi
                                                toista suurempi tai pienempi
.
                                                        
                                                      Tommy Taberman

Ihanaa äitienpäivää kaikille äidille! Pian nähdään rakas äiti.
Villasukka

perjantai 6. toukokuuta 2011

Kirppari löytöjä

 Ihana vanha vihreä pärekori. Näitä on vaikka kuinka ja paljon jo, mutta ei yksi tässä enää pahaa tee.
 Lämpimän pastellin sävyinen räsymatto keittiöön.
 Liikuttavan suloinen pupu. Niin taidokkaasti tehty. Ja on ihan uusi. Kyllä sitä kelpaa rutistella ja halia.
 Arabian kukka kulho ja sorsakosken lusikoita 6 kpl. En tiedä ovatko alpakkaa vai hopeaa.
 Vanhoja kunnon Hetikettejä, Nanny Stillin suunnittelemia.
Arabian pikku kuppi. Kauniin turkoosissa värissä.
Nyt viettämään viikonloppua ja juhlimaan äitejä.
Mukavaa viikonloppua.
Villasukka

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Verannalla tapahtunutta





Pientä uudistusta on tapahtunut verannalla. Tein salusiinit 5 ikkunaan. Ja se on paljon se, koska olen erittäin huono ompelussa. Valmista silti tuli.  Pari vuotta kaapin perukoilla odotellut ruukkukin pääsi siihen suunniteltuun paikkaan uuden kukan kera. Villasukillekin löytyi vanhan korin sijaan kannellinen peltilaatikko naulakon yläpuolelle. Uusi look piristi kummasti verantaa.
Villasukka

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vappua ja häähuumaa






On nautittu Niistä häistä. Kaunis morsian ja komea sulhanen. Valitin mukiittomuuttani (juu ei ole sana ei, tarkoitan ILMAN KATE JA WILLIAM mukia) miehelleni. Meilläpä mies yllätyksekseni askartelipaskarteli Victorian ja Danielin mukin päälle oman enkku kunkku mukini :). Sangen kekseliästä vai mitä :). Vappuna tietysti myös juhlittiin. Tarjolla oli limejuustokakkua, macaroneja, 2 suolaista piirakkaa, pullaa ja tietysti simaa.

Villasukka