perjantai 30. joulukuuta 2011

Uusi Vuosi


Toivon teille rakkaat lukijat Ihanaa Uutta Vuotta 2012. Meillä täällä se suuri pieni ihme olisi ensi vuodelle se kaikkein tärkein ja rakkain toive. Nähdään ja kuullaan taas ensi vuonna.

Halauksin
Villasukka

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Avoimia suunnitelmia




Huomenna on paluu arkeen ja takaisin sorvin ääreen. Pari päivää siis töitä luvassa ja sitten lähdetään vastaanottamaan Uutta Vuotta Helsinkiin. Ajatukset ovat täysin avoinna siitä mitä tehdään. Ideoita otetaan mielihyvin vastaan. Ravintoloita on silloin paljon kiinni, siippa tiesi kertoa. Toivottavasti ei ihan Hesburger linjalle jouduta turvautumaan. Täytyypä selvittää mistäpäin niitä raketteja ammuskellaan puolen yön aikaan. Toivottavasti raitiovaunut kulkisivat silloin ensimmäinen päivä, pääsisi niillä körröttelemään ympäri kaupunkia. Pari vuotta sitten kesällä kierreltiin 3 linjalla ja ihailtiin kaupungin arkkitehtuuria.

Villasukka

tiistai 27. joulukuuta 2011

Meidän joulu




- kuului perhe ja ystävät, yhdessä olo
- rentoutumista, iloa ja naurua
- hyvää ruokaa
- joululauluja ja pelejä
- kynttilöitä, kuusi, hyasintin tuoksu
- hiljentymistä läheisten haudoilla
- mukavia lahjoja
- MYRSKY ja sen myötä valvomista. Myrsky yhtälöön ei sovi peltikatto sitten yhtään. Yöllä kirmasin talon ympärillä katsomassa onko meillä enää kattoa ollenkaan.

Tänään mies lähti töihin ja itse olen viettänyt päiväni pyjamassa villasukat jalassa kirjaa lukien. Tällaista hetkeä olen odottanut jo pitkään.
Kuvassa olevat kortit olen kirppareilta ostanut mukaani.

Villasukka

keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Tärkeimmät joululahjat




Ihan parhaimmat lahjat saapuivat jo ennakkoon. Saatiin rakkaalta ystäväperheeltä kortit. Äiti, isä ja pieni 7-vuotias miehen alku olivat jokainen kirjoittaneet meille kortit. Olivat koonneet vuoden varrelta mietteitä yhteisesti vietetystä ajasta ja ajatuksia meistä. Kyyneleet silmissä näitä luettiin. Näitä ei voita mitkään tavarat eikä muut. Nämä laitetaan säilöön muistojen laatikkoon ja otetaan taas esille muistutukseksi aika ajoin. Kiitos rakkaat ystävät, olette niin tärkeitä meille. Paljon ystävyydestämme kertoo myös tämän päiväinen, että perheen isä saapui yllätys visiitille suklaamuffinssit kainalossaan. Yhdessä jaetaan elämän pienet ja isot asiat, ilot ja surut, toisiamme tukien.

Näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan jokaiselle ihanaa ja mukavaa joulun aikaa!

Halauksin
Villasukka

tiistai 20. joulukuuta 2011

Enkeleitä onko heitä?




Vaikka itselläni on vähän ristiriitaiset ajatukset enkeleistä, näitä yläkuvissa näkyviä enkeleitä oli vaikea vastustaa kirpputorilla. Samanlaisia on äidilläni ja ne ovat ymmärtääkseni todella vanhoja. Muistan lapsuudestani kuinka joka joulu äiti ne hellin käsin laittoi esille.
Alakuvassa on Jurianne Matterin paperi/pahvi enkelit muuttuivat tällaisiksi eukoiksi. Hänen kotisivuillaan oli ohje miten siivet muotoillaankin uudella tavalla mekoksi.
 
Villasukka

maanantai 19. joulukuuta 2011

Myyjäisistä




Joulumyyjäisistä tarttui mukaan lahjojen ohella myös kotiintuomisia itsellekin. Yksi kädentaitajista oli keksinyt mahtavan idean hankkia kirpputoreilta kanavatöitä ja tehdä niistä tyynyjä. Saapasjalkakissa pääsi hyvään kotiin viettämään eläkepäiviään.

Ostin kotiin myös ensimmäisen himmelin. En ole varma kutsutaanko tätä tähti mallia myös himmeliksi. Sen laitoin lampusta roikkumaan. Tekijä kertoi tämän mallin tekemiseen menevän 13 tuntia. Josko jonain päivänä oppisi vielä itsekin tekemään sellaisen.

Tulitikkurasia on Terese Bastin upeasti kuvittama. Hänen suloisia kortteja olen aikaisemmin ostanut.

Mukavaa ja vauhdikasta viikon alkua.
Villasukka

lauantai 17. joulukuuta 2011

Tänään


- heräsin aikaisin ja vietin laiskan aamun rankan työviikon päätteeksi.
- kävin joulumarkkinoilla tunnelmoimassa joulutunnelmaa.
- lyhensin viime joulu alesta ostetun Vallilan valmisverhon pöytäliinaksi.
- jammailin Michael Bublèn joulu cd:n parissa ja silitin joulu pöytäliinan. Samalla silitin kangas servetit valmiiksi.  
- puu-uunissa on parhaillaan valmistumassa taatelikakkua. 
- muutama joululahja odottaa vielä tänä iltana paketointia. 
- mietin olisinko niin ahkera, että tekisin tänään sinapinkin, tykötarpeet olisi jo valmiina.
- ajattelin kohta nauttia vähän glögiä (marlin mustikka glögi yllätti minut iloisesti).
- ulkona on pikkuriikkisen valkoistakin nähtävissä.

Villasukka

perjantai 16. joulukuuta 2011

Joulupallot


Nämä vanhat lasipallot olen vuosien varrella löytänyt kirpparilta. Nykyään vaan hinnat ovat monesti nousseet niin korkeiksi, että minulta ainakin saavat jäädä kirpputorille. Onneksi löytöjäkin vielä tekee. Pallot ovat ohutta lasia, joten en uskalla kuuseen niitä laittaa. Saavat koristaa nyt erilaisissa purkeissa ja purnukoissa.


Mukavaa viikonloppua.


Villasukka

keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Talven ihmemaa?

Kunpa saataisiin talven ihmemaa vielä jouluksi. Tällä hetkellä toive tuntuu epätoivoiselta haikailulta. Ulos kun katsoo siellä ei suinkaan näy samanlaiset maisemat kuin kuvassa. Ulkona on pelkkää mustaa ja märkää. Pah. Kuva tarttui kirpputorilta matkaan. Söpöläiset vetävät pulkassa toisiaan. Tuon maiseman minäkin haluan.

Villasukka 

maanantai 12. joulukuuta 2011

Löytö

Kirpparilta löytyi tämä käsityö 50 sentillä. Se pääsi verannan ikkunaan roikkumaan.
Mukavaa viikon alkua.

Villasukka

perjantai 9. joulukuuta 2011

Heijastus


Päivänä eräänä paistoi aurinko ja loi kauniin lumihiutale heijastuksen seinälle. 
Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua.

Villasukka

torstai 8. joulukuuta 2011

Nisset ja nasset


Pikku hiljaa se joulu tunnelma aletaan saavuttaa, vaikka välillä on meinannut tältä jouluihmiseltä usko kadota. Joulukoristeet on otettu piiloistaan taas esille ja ulkonakin alkaa näyttää talviselta. Eilen tehtiin talven ensimmäiset joulutortut kun ystävät piipahtivat kylään. Viimeisen joululahjankin ostin tänään. Nyt voi huokaista helpotuksesta. En pidä kaupoissa juoksemisesta nyt, kun siellä on kaikki tungoksen ja ahdistuksen pauloissa. Ne lahjat jotka leivotaan on tottakai vielä tekemättä, mutta niiden aika on sitten vasta myöhemmin. Tonttu Torvisetkin ovat päässeet taas joka vuotiseen tapaansa paraatipaikoilleen. 
Villasukka

tiistai 6. joulukuuta 2011

Hämärän hyssyä


Itsenäisyyspäivää vieteltiin tänään ystävän seurassa hyvän seuran ja ruoan merkeissä. Toivottavasti saan miehenikin kotiin tänään töistä ajoissa.
Hyvää Itsenäisyyspäivää kaikille.

Villasukka
PS. Lämpimästi tervetuloa uudet lukijat :)

lauantai 3. joulukuuta 2011

Valoa



Le case de cousin paul valosarja on niin niin Villasukan mieleen. Pimeissä illoissa ei tarvitse kuin vähän kynttilöitä valosarjan seuraksi. Joulukin se tulla jolkottaa, mutta joulun odotus on nyt pahasti kadoksissa. Kadonneen joulun metsästys julistetaan siis alkaneeksi.
Mukavaa viikonloppua.
Villasukka