Ensin kuorin ja raastoin 6 punajuurta ja 4 porkkanaa. Paistoin 400g jauhelihaa ja 1 sipulin pannulla. Maustoin jauhelihan paprikajauheella ja suolalla. Levitin puolet raasteesta isoon uunivuokaan jonka päälle levitin 1/2 dl ohrasuurimoita. Niiden päälle levitin jauhelihan. Lihan päälle vielä 1/2 dl ohrasuurimoita ja loput raasteesta. Sen jälkeen rikoin 1 kananmunan mittakulhoon ja 4 dl maitoa. Maustoin sen yrttisuolalla, kuivatuilla yrteillä ja jauhetulla pippuriseoksella. Vatkasin munamaidon ja mausteet sekaisin. Kaadoin seoksen uunivuokaan. Sitten vain uuniin 180 astetta ja 40 minuuttia. Itse valmistin tämän tänään puu-uunissa, joten asteet olivat matalammat ja kesto pitempi. Jauhelihan olen joskus aiemmin korvannut soijarouheella ja ihan yhtä herkullista oli silloin.
NAMNAMNAM
Villasukka
Oi, varmasti herkkua!
VastaaPoistaVoisin tehdä korvaamalla jauhelihan juurikin soijarouheella tai sitten kananpojanjauhelihalla. Punajuuriruoat on herkkuani kuten kasvisborssikeitto :)
Nam, Nam!
Mies ei tykkää punajuuresta, joten meillä ei syödä sitä koskaan. Tämä resepti kuulosti kyllä hyvältä... Joskus ruokaohjelmassa tehtiin lohkopunajuuria uunissa, maistuisikohan se...?
VastaaPoistaHyvää alkanutta viikonloppua!
Kesäkukka: broilerin jauhelihalla en ole vielä tuota reseptiä kokeillutkaan. Seuraavalla kerralla voisi maistaa sitä. :)
VastaaPoistaAnnika: Itse olen punajuurien ylin ystävä. Mutta kyllä se vähän niin menee, että jos toiselle joku ruoka on vastenmielistä niin ei sitä tule tehtyä sitten ollenkaan. Lohkot uunissa, kuulostaa herkulliselta :). Mukavaa viikonloppua myös sinne.