perjantai 25. maaliskuuta 2011

Kvinoa ja tofu neitsyt



Niin olin ennen tätä. Tein ruoaksi eilen Kvinoa-paellaa Marianne Kiskolan kirjasta Papu, porkkana ja hillopulla -kasvisruokaa perheelle- . Herkullinen ohje. Savutofuun en niinkään ihastunut, kvinoaan kylläkin. Uusia ohjeita on kiva kokeilla. Jos lihaisan version haluaisi voisi laittaa esim. broilerin suikaleita.

Kvinoa- paella

1pkt savutofua tai maustamatonta tofua
margariinia
1 sipuli
3 valkosipulin kynttä
2 rkl oliiviöljyä
2 tl kurkumaa
1 tl currya
2 tl sahramia
8dl kasvislientä
1 parsakaali
1 paprika
4dl kvinoaa
3dl tuoreita tai pakastettuja herneitä
1 tl hienoa merisuolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi 
1 limetti

1. Kuutioi tofu ja kuivaa pinta talouspaperilla. Paista tofukuutiot kuumassa pannussa margariinissa, jotta saat rapean pinnan niille. Jos käytät maustamatonta tofua, mausta se paistamisen jälkeen välittömästi 1/2  rkl tamaria tai soijakastiketta.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
3. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa, lisää mausteet ja anna aromien vapautua. Lisää sipuli silppu ja kuullota. Puhdista ja pilko parsakaali ja paprika.
4. Lisää kaikki ainekset ja anna kiehua miedolla lämmöllä 15-20 min. 
5. Lohko limetti ja pirskota mehua paellaan. Koristele limettilohkoilla.

Hyvää ruokahalua!
Mukavaa viikonloppua!
Villasukka

2 kommenttia:

  1. Örgh,,quinoa on kauheeta musta. Haisee ihan maakellarille :D mutta minä puolestani rakastan tofua! Eli makuja on monia. Tuota antamaasi ohjetta pitää testata, taidan vaihtaa quinoan tilalle ohran. Kesän grillikautta odotellessa voin suositella grillattua tofua. Tietysti hyvin maustettuna. Mun yksi herkuista on savutofu ja halloumi. Halloumi on niin suolainen, että tofu taittaa hyvin makua. Ja ronskisti ruohosipulia ja pippuria päälle..tuli nälkä :D
    Aurinkoista vkonloppua!

    VastaaPoista
  2. RuusuLiisa: Ihanasti kuvailtu, hih.Makuja on niin moneksi :) Tuota tofua pitäisi kokeilla myös maustaa ihan itse jos maku jotenkin sitten olisi houkuttelevampi. Halloumiakaan en ole koskaan maustanut. Se seuraavana listalla. Viikonlopun jatkoa.

    VastaaPoista