torstai 14. heinäkuuta 2011

Sauna hankintoja ja janojuomaa

Haluamme tehdä saunan seinät ja katon tuppeen sahatusta haapa laudasta. Joka puolelle on soitettu ja netti käännetty ympäri, kunnes tärppäsi. Tänään kävimme n. 80km päässä kotoa sahalla josta kyseistä tuotetta saa. Oli hienoa kun sahan omistaja näytti, että noista isoista tukeista ne tehdään. He olivat meille myös tehneet muutamia mallikappaleita valmiiksi (pituus+paksuus+leveys) puhelimessa tehdyn mittatilauksen perusteella. Kuukauden päivät siinä menee, että saamme laudat kuivattuna kotiin. Harvoin sitä näkee, että mistä kaikki on lähtöisin ja miten sitä työstetään valmiiksi materiaaliksi. Tavallisesti sitä itse vaan kävelee kaupan hyllylle ja ottaa tarvittavan tuotteen. Hinta ei todellakaan sahalla ollut kaupan hinnoissa, vaan 3 kertaa vähemmän. Olen super iloinen, että vihdoin puu tilaus on saatu eteenpäin. Laatat on jo melkein kaikki seinissä. Projektilla ei ole aika rajoja, joten kiirettä ei mihinkään ole. Kiukaankin haimme samalla reissulla. Mistään ei ole valitettavasti kuvia tänään.

Pakko vielä lopuksi kertoa, että tein ensimmäistä kertaa Louhisaaren juomaa. Sitä tehdään mustaherukan lehdistä. Isoäidiltäni hain lehdet, koska meidän oma puskamme on vielä kovin pieni. Mutta namskista namskis kun siitä tuli hyvää jano juomaa. Herkullista ja yksinkertaista tehdä. Sanoisin, että se on parasta jääpalojen kera. Kohta puoliin lähdetään kesäteatteriin. Viikonloppu on täynnä ihanaa ohjelmaa. Joten toivotan jo nyt mukavaa viikonloppua.

Villasukka

5 kommenttia:

 1. Täytyy joskus kokeilla tuota Louhisaaren juomaa, olen niin monen kuullut sitä kehuvan! Ensin kyllä pitää istuttaa ne mustaherukat...

  VastaaPoista
 2. Tuosta Louhisaaren juomasta taisin hiljan lukea jostain. Kiva olisi testata, mutta kun ne mustaherukan lehdet ovat Pohjanmaalla... No ehkäpä ensi kerralla siellä.

  Mukavaa ohjelmallista viikonloppua!

  VastaaPoista
 3. Odotan kyllä innolla kuvia valmistuvasta saunastanne. Nuo sahat ovat mahtavia, meilläkin kesäkodin rempassa haettiin suurin osa puutavarasta suoraan lähisahalta!

  VastaaPoista
 4. Minulta jäi Louhisaaren juoma tekemättä. Tarkoitan siis, että enää ei ole pensaita, joista tehdä. Pitää varmaan ajaa Louhisaareen juomaan sitä, eiköhän sitä sieltä saa?

  Millainen oli kesäteatteri? Mitä kävit katsomassa? Minä olen tänä kesänä ollut tosi laiska kesäteatterilainen.

  VastaaPoista
 5. Paula: Nyt siis istuttamaan niitä mustaherukoita :)

  Netta: Saisikohan torilta ostaa niitä lehtiä? Etikkakurkkuihin kun kuitenkin niitä myös laitetaan.

  Nonna: Se on kyllä tosi hienoa hyödyntää lähi tuotteita. Kuvia tulee :)

  Kirjailijatar: Varmasti saa sieltä juomaa :). Varesta kävimme katsomassa. Nauraa sai kyllä koko ajan. Se kantoi koko esityksen ajan. Parempi kuin edeltäjänsä.

  VastaaPoista