maanantai 13. joulukuuta 2010

Öljytehdas
Tehtiin joululahjoja. Italiasta ostettiin tuoreita chilejä kimppu kotiin. Kuivatettiin niitä tämä syksy. Ostettiin Ikeasta litran pulloja. Laitettiin chilit ja oliiviöljy pulloon. Nyt odotetaan, että chilit menisivät pullon pohjaan. Kaulaan laitetaan vielä kaunis pakettikortti. Yksinkertaista kuin
mikä.
Villasukka

6 kommenttia:

 1. Wau siis tuleeko noin helpolla mausteöljyä. Oletko vielä maistanu ja käyttäny? On varmaan kiva lahja.Onko sit valmista ku chili on pohjassa vai?
  Voiko noita kuivattuja chileja ihan ostaakki jostain? Maustekaupasta kaiketi?
  Oisko sulla jotain muuta idistä antaa vielä . Mielellään vastaanotetaan.)
  E

  VastaaPoista
 2. E: Tämä on eka kerta kun tehdään tällaista :). Vanha pappa jolta ostettiin chilit Italiasta niin neuvoi näin tekemään. Sen kestää kyllä valmistua varmaan parisen viikkoa, niin että öljyyn tulee se maku niistä chileistä. Öljyn voi kuulemma myös kuumentaa niin valmistuu nopeammin. Oletan noiden chilien menevän pohjaan kun ottavat painoa tosta öljystä. Kyl ne on mennyt jo vähän alaspäin pullossa kun nyt niitä katson. Voihan tuollaista öljyä tehdä muustakin esim. valkosipulista(kokonaiset kynnet), kuivatuista yrteistä tai tuoreena voi laittaa esim. rosmariinin öljyn joukkoon. Tärkeää on muistaa, että on puhtaat raaka-aineet ja välineet.
  Mielestäni on ihana tehdä itse lahjoja. Tämä käsi vaan ei anna tänä vuonna kovin paljon tehdä itse, mutta jotain pientä kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Todella hyvä idea! Tarpeellinen ja käytännöllinen - ja tosiaan itse tehty. Niin hyvä idea, että voisin lainata sitä, vaikka sitten siis ensi vuonna. Enää ei taida ehtiä.

  VastaaPoista
 4. Maistuis mullekin! Oikein hieno lahjaidea!

  VastaaPoista
 5. Niin kaunista ja maukasta. Yleellisyyttä oikein parhaimmillaan kotikeittiössä... jos edes raaskii käyttää ;)

  VastaaPoista
 6. Netta: Lainaa ihmeessä. Todellakin se on hyvä, kun sen saa käyttöön. Ei mikään turhake.

  Nonna: Kiitos. Tämä on helppo ja edullinen lahja. Chili kimppu maksoi yht 5€, ja siitä tulisi vaikka kuinka paljon pulloja jos kaikki käyttäisi tähän tehtaaseen. Ikeasta pullo 1,95€ kpl ja öljy 5€ litra. Joten alle 10€ tulee yhden hinnaksi.

  Marie Elisabeth`s rum: Kiitos. Juuri niin. Toivottavasti lahjan saajat ottavat käyttöönsä. Uskon, että siitä tulee todella maukasta eikä suinkaan liian tulista.

  VastaaPoista