torstai 16. joulukuuta 2010

Sinappitehdas


Tehtailut jatkuvat. Joka vuosi tehdään joululahjoiksi ja itselle toki myös sinappia. Ohjeet muuttuvat aina vuosittain. Tänä vuonna uusina mausteina olivat espressokahvi ja hunaja. Kauniit purkit löysin kirpputorilta. Näissähän on ollut marmeladia/hilloa. Kansillekaan ei tarvitse mitään tehdä niin kauniita ovat jo valmiiksi. Kylkeen mieheni teki uunissa kuivattuja appelsiineja.
Villasukka

5 kommenttia:

 1. Hih..samoihin BonneMama-purkkeihin meilläkin tehdään sinapit. Tosin meidän urakka on edessä vasta viikonloppuna. Ohje ei oikeastaan muutu - hunajaa ja chiliä niin meidän pappakin tykkää :D

  VastaaPoista
 2. Tiedätkö, mulle ei ole koskaan tullut mieleenkään tehdä sinappia joululahjaksi! Siis apua. Sehän olisi suorastaan nerokas lahja isälleni, joka pitää erilaisista sinapeista yli kaiken ja jolle noin muuten on äärimmäisen hankala keksiä sopivaa lahjaa. Miten en ole edes tullut ajatelleeksi?! Siis KIITOS vinkistä!!

  VastaaPoista
 3. Meilläkin tehdään sinappia itselle ja lähimmille. Purkkisi ovat kyllä kauniita, ja tuo appelsiini aivan huippu! Pitäisi päästä vielä maistamaan nuo uudet mausteet! =)

  Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
 4. Tykkään kovasti näistä itsetehdyistä lahjoista. Tuo öljyideakin oli tosi kiva ja herkullisen näköinen! Me olemme innostuneet likööreistä ja niitä tehdään erilaisista marjoista joka syksy. Meillä on kolme kirsikkapuuta, joiden marjat eivät ole kovin makeita. Niistä tulee mahtavaa likööriä!

  Kiitos taas kivoista vinkeistä. Hyvää viikonloppua Sinulle!

  VastaaPoista
 5. RuusuLiisa: :) :) :)

  Netta: Kiva, että voin olla avuksi. Olet ihana :)

  Nonna: Sinappi on mukava vieminen ja varmasti tulee käyttöön joka kodissa ainakin meidän lähipiirissä. Tervetuloa maistamaan :) :) Mukavaa viikonloppua.

  Annika: Kiitos :) Meilläkin mieheni teki vuosi sitten mustikkalikööriä joululahjaksi. Kirsikkapuu (ei tykätty sen mausta yhtään) meillä kaadettiin pois, koska muuttaessamme tähän tontti oli aivan kuin sademetsä (täynnä puita). Aurinko ei päässyt mistään suunnasta. 2 omenapuuta ja 1 kirsikkapuu sai lähtöpassit. Silti pienelle tontille jäi vielä 3 omenapuuta ja 1 luumupuu +pensaat. Ehkä ensi vuonna sitten taas olisi liköörin vuoro, uudessa maussa. Hyvää viikonloppua myös sinne :)

  VastaaPoista