lauantai 31. heinäkuuta 2010

Ihana pöytä


Monta kuukautta olen etsinyt tällaista tassujalkaista pöytää. Pari viikkoa sitten löysin meille uuden, mutta oikeasti vanhan pöydän. Olen niin ihastunut tähän kaunokaiseen. Meillä oli ennen myös vanha pöytä, mutta jalkojen alle ei kunnolla sopinut 2 tuolia. Toinen tuoleista jäi aina poikkiteloin. Löysin tämän kirpputorilta 60€ hintaan. Tällaisia kun olen katsellut, niin yleensä hintalapussa on lukenut 200€. Pöytä löytyi pelastusarmeijan kirpputorilta vanhan sängyn päältä, jalat ja kuviokoristellut päädyt irroitettuna, pöytälevy alaspäin asetettuna. Miehelle ehdin vain huudahtaa, että nyt se löytyi, kun kärppänä olin jo pöydän luona. Mieheni kiinnitti kotona alle vain kulmaraudat ja liimasi puuliimalla yhteen, jotta on kestävämpi. Pöytälevy on aivan todella hyväkuntoinen, sille ei tarvinnut tehdä mitään. Lieneekö pöytä tammea? Ehkä. Ihana se jokatapauksessa on!
Kynttilöistä nauttiva Villasukka

6 kommenttia:

 1. Pöytä on tammea, mahdollisesti Belgiasta tai Hollannista tuotu.
  Meillä oli ed. kodissa pöytä, jossa samanlaiset jalat, mutta salmiakkikuvioinen pöytälevy. Maahantuoja oli typeryyksissään lakannut pöytälevyn, mistä lakka sitten aikaa myöten kesi pois. Lupasi kunnostaa takuutyönä ja veti samanlaisen lakan uudestaan pintaan!! Samalla tavoin sekin hilseili pois. Kyllästyin ja myin pöydän tuoleineen huuto.netissä. Samaan sarjaan kuuluva hopeakaappi on edelleenkin käytössä, nallevitriininä. :o)
  Todennäköisesti pinta olisi kannattanut öljytä, vanha Keski-Eurooppalainen tammi kuivuu kovasti meidän talvikuivuudessamme.
  Kauniin pöydän löysit, minäkin ikävöin omaamme...

  VastaaPoista
 2. Paula: Kiitos kovasti tiedoista. Tuo valottaa kovasti asiaa. Millä öljyllä suosittelet sen hoidettavaksi? Onko väliä? Eipä tullut itselle edes mieleen :/ Sellainenhan siihen tottakai täytyy laittaa, niin samalla hylkii sitten vettä ja muita ruoan tähteitä. Loistavaa! Kiitos vielä :)

  VastaaPoista
 3. Villasukka, en uskalla antaa ohjeita, koska en ole minkään sortin asiantuntija!! Mutta varmasti asiantuntevassa malikaupassa osaavat antaa suositukset oikeanlaiseen öljyyn.
  Noin yleisesti ottaen minä suosin Osmo-Coloria, Mies pellavaöljyä ja Appiukko mehiläisvahaa... Se on aina sattumien summa, mitä mihinkin pätyy, mutta yleensä koitan olla tikkana paikalla, jos jotain öljytään! ;o)

  VastaaPoista
 4. Paula: Kiitos vaivannäöstäsi :). Täytyypi mennä ensi viikolla maalikaupoille, niin saapi sitten asian hoidettua.

  VastaaPoista
 5. Minun lapsuudenkodissani on juuri samanlainen pöytä

  VastaaPoista
 6. Villasukka: Tervetuloa!
  Villasukka tapaa Villasukan, mukavaa :) Itseni pitäisi ottaa jo profiiliin kuva, mutta en ole näillä helteillä tohtinut jalkoihin laittaa villasukkia. Tiedätkö yhtään mistä pöytä on teille kotiin tullut? Mitä vuosikymmentä se mahtaa edustaa?

  VastaaPoista