maanantai 29. marraskuuta 2010

Hyvällä asialla




Tilasin kyseisen pussukan/korin Ipanajameista meille. Ideana olisi meidän perheessä kerätä tähän paperit jotka viedään paperinkeräykseen.
Tämä kori on tehty 100% kierrätysmuovista. Alkujaan muovipussit ovat olleet Kamputseassa kalastajilla käytössä jonka jälkeen ne on otettu uusiokäyttöön tehden niistä kasseja, hattuja yms. Nämä tehdään Reilun Kaupan standardien mukaan.
Villasukka

perjantai 26. marraskuuta 2010

Halkolaatikko




Pari viikkoa sitten löysin alhaalta romujen keskeltä vanhan laatikon. Se sai uuden maalin pintaansa kasvojensa kohotukseksi. Samalla sille annettiin uusi työtehtävä. Se pääsi puuhellan viereen halkoja säilyttämään, on juuri sopivan kokoinen.
Villasukka

torstai 25. marraskuuta 2010

Ai ai...Saa puhaltaa


Ranteeni on venähtänyt. Se on lastassa. Yötkin joutuu lastan kanssa olemaan, muuten nukkumisesta ei tule mitään. Sairaslomalla. Miksi juuri nyt piti tällaista sattua. Juuri ennen joulua, kiireen keskellä, kun muutenkin olisi niin paljon tehtävää.
Villasukka

maanantai 22. marraskuuta 2010

Pärekorin muodonmuutos


Kuvat meni väärinpäin, mutta siis lopputulos on ylhäällä ja alempana kuva ennen.Kirpparilta parilla eurolla löytynyt vanha kori, joka kipeästi huusi väriä ylleen. Nyt, uudistettuna siellä on lapsille värikyniä, lankojakin siellä jo on säilytetty. Väriä tähän pimeyden keskelle.

Villasukka

lauantai 20. marraskuuta 2010

Tunnetaan toisemme


Torstainen yhteinen vapaapäivä meni mukavasti siivoillessa, ruokaa laittaen, vähän jo jouluakin laittaen. HUOM! Mieheni halusi laittaa jo joulua. Tätä ei ole sattunut koskaan, never ever. Se olen aina ollut minä joka huutelen jo marraskuussa, joko jo, joko jo. Seuraavasta yhteisestä vapaapäivästä ei ole tietoa, joten päätimme myös viettää omaa pikkujoulua. Siihen kuului olennaisena osana tietysti lahjojen anto. Kuinka ollakkaan ostimme samat lahjat toisillemme. Molemmat kävimme ihan erissä kaupoissakin. Mieheni on tämän jälkeen ollut hyvin vakuuttuvainen siitä, että alamme muistuttaa toisiamme enenevissä määrin. :)
Eilen pidin tonttupajaa. Kävin joululahja ostoksilla ja tein joululahjoja itse. Niistä itsetehdyistä ollaan ihan hys hys. Ettei ne tietyt silmät ja korvat kuule.
Lumesta innoissaan oleva
Villasukka

maanantai 15. marraskuuta 2010

Rauhallisemmin


Nyt täytyy ottaa rauhallisemmin. Liikaa töitä, juoksemista joka paikassa, kiire kaikkialle, projekteja siellä ja täällä. Huomaan käyväni ylikierroksilla. Mieheni sanoi jo painavan sanansa. Torstaina kun pitkästä aikaa on vapaapäivä yhdessä, sanoi hän että kerrankin ollaan menemättä mihinkään. Ollaan kotona. Kuulostaa suunnitelmalta. Hän huomasi pysäyttää minut. Onneksi minulla on hänet.
Villasukka

sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Mistä näitä palikoita oikein löytyy?






Lapsuudessa näitä palikoita on ollut itselläni. Ne on joku johonkin hävittänyt. Harmi. Ne ovat ihania. Muutamia olen löytänyt kirpparilta jo vuosia sitten. Mutta ei näistä vielä kunnon tornia synny. Täytyy laittaa siis suurennuslasi päälle kirpparille mennessä, jotta löytäisin lisää samanlaisia.
Hyvää Isänpäivää isi! Toivottavasti ensi vuonna miehenikin saisi viettää tätä päivää ja pitää pienokaistansa sylissään.
Villasukka

torstai 11. marraskuuta 2010

punajuuri-porkkanalaatikko


Ensin kuorin ja raastoin 6 punajuurta ja 4 porkkanaa. Paistoin 400g jauhelihaa ja 1 sipulin pannulla. Maustoin jauhelihan paprikajauheella ja suolalla. Levitin puolet raasteesta isoon uunivuokaan jonka päälle levitin 1/2 dl ohrasuurimoita. Niiden päälle levitin jauhelihan. Lihan päälle vielä 1/2 dl ohrasuurimoita ja loput raasteesta. Sen jälkeen rikoin 1 kananmunan mittakulhoon ja 4 dl maitoa. Maustoin sen yrttisuolalla, kuivatuilla yrteillä ja jauhetulla pippuriseoksella. Vatkasin munamaidon ja mausteet sekaisin. Kaadoin seoksen uunivuokaan. Sitten vain uuniin 180 astetta ja 40 minuuttia. Itse valmistin tämän tänään puu-uunissa, joten asteet olivat matalammat ja kesto pitempi. Jauhelihan olen joskus aiemmin korvannut soijarouheella ja ihan yhtä herkullista oli silloin.
NAMNAMNAM
Villasukka

tiistai 9. marraskuuta 2010

Lunta



Kuura kuvat eivät ole tältä päivältä. Lumimyräkkää täällä, millaista teillä siellä?
Villasukka

lauantai 6. marraskuuta 2010

Reipas lauantai




Ihanaa kun on pitkästä aikaa vapaa viikonloppu. Tänään olen jälleen haravoinut pihalla. Vieläkin puissa ja pensaissa on lehtiä jäljellä. Mieskin ehti ennen töihin lähtöänsä talvirenkaat vaihtaa. Olen maalannut yhtä pientä kaappia ja pärekoria, turkoosiksi. Kunhan saan valmiiksi ne, niin tuon näytille. Kotitöitäkin olen ahkeroinut. Lisäksi paketoin huomisille 1-vuotis päiville kummilapsellemme lahjan. Paketoinnista innostuneena paketoin parit joululahjatkin valmiiksi. Juu, luit oikein. Hyvissä ajoin alan jo sillä silmällä katsomaan kaupoissa joululahjoja. En tykkää käydä kaupoissa joulukuussa, se ahdistaa itseäni. Tykkään ostaa ja antaa lahjoja. Mielestäni on tärkeää löytää juuri se oikea lahja vastaanottajalle. Ruoaksi laitoin puu-uunissa merilohta ja keitettyä perunoita. Namskis.
Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua!
Villasukka

perjantai 5. marraskuuta 2010

Missä muruseni on


Tämä kappale vei sydämeni. Kyyneleet silmissä tätä joka kerta kuuntelen. Sanat tuntuvat omilta. Mieheni osti eilen Jenni Vartiaisen uusimman levyn meille, juurikin tämän kappaleen takia.


Yöllä taas mä menin
parvekkeelle nukkumaan
jotta lähempänä mua ois hän
Pediltäni taivas näkyy
ryhdyin oottamaan
että näen tähden lentävän

Sanovat, jos jossain huomaa
tähdenlennon, niin
toivoa voit silloin mitä vaan
Yöllä ylös taivaalle
mä pyynnön kuiskasin
Kävisipä pian tuulemaan

Tuuli, tuule sinne
missä muruseni on
Leiki hetki hänen hiuksillaan
Kerro rakkauteni,
kerro kuinka ikävöin
kerro häntä ootan yhä vaan

Tyyni oli eilen yö
mut kohta kuitenkin
tuuli henkäisi ja tuntee sain
joku liikkui lähelläni
koski poskeain
tutun käden tunsin ihollain

Enkä enää epäillyt
vaan tiesin että voin
niinkuin pieni lapsi nukahtaa
Ilma jota hengitämme
samaa ilmaa on
ja jalkojemme alla sama maa

Tuuli, tuule sinne
missä muruseni on
Leiki hetki hänen hiuksillaan
Kerro rakkauteni,
kerro kuinka ikävöin
Kerro häntä ootan yhä vaan

keskiviikko 3. marraskuuta 2010

R-M Wikeström






Kaunis vanha lyijykynä työ. Löysin hänet viime viikolla kirpputorilta, enkä malttanut jättää sinne lojumaan. Hän on äärimmäisen kaunis, jokaista piirtoa myöten. Kehykset vaan uupuu. Olisi ihana löytää vanhat kehykset työlle, mutta koko on sen verran iso, että tuskin löytyy. Kehystämöön ilmeisimmin tieni seuraavaksi taas vie. Jahka hänet saadaan olohuoneen seinälle ripustettua niin näette lopputuloksen.
Villasukka



maanantai 1. marraskuuta 2010

Puulelu



Ihana 6-vuotias murumurmeli löysi tämän kirpparilta. Hän halusi ostaa tämän omilla rahoillaan ja antaa tämän lahjaksi tulevalle murullemme.
Rakas eskarilainen, joka onneksi (vielä toistaiseksi) tykkää halailla ja pussailla kanssani.
Villasukka