perjantai 27. elokuuta 2010

Mustikkasuu ja mustikkatassu


Eilen oltiin vihdoista viimein mökillä mustikassa. Eivät ne kyllä enää niin hyviltä maistuneet, ovat jo kovin vetisiä. Saatiinpahan mustikoita talvea varten pakkaseen. Mustikkakiisseliä tein heti eilen illalla. Anopin puutarhasta kurkkua ja kesäkurpitsaa mukaan viemisiksi kotiin. Omassa puutarhassa luumuja sataa puusta. Oksat roikkuvat maata kohti. Eivät ole kovin isoja, mutta sitäkin parempia maultaan.
Tänään käytiin kirpparikierroksella, ennenkuin mies kirmasi töihin. Loistolöytöjä! Sieniverhot (60-lukua) keittiöön, vanha kotiliesi ja sille ihanat vanhat kehykset eri looseista, kastehelmi lautasia mies löysi 2 kpl edullisesti. Kerään Arabian Runo kahviastiastoa ja kastehelmilautaset ovat juuri ihanat niihin pullalautasiksi. Kuvia niistä ensi kerralla. Tänään tein kaalipataa haudutuspadassa: varhaiskaalia, soijarouhetta ja ohrasuurimoita. Herkullista!
Mukavaa viikonloppua teille!
Villasukkiin ja villatakkiin kietoutunut Villasukka :)

7 kommenttia:

 1. Minä ostin kaalin keittoa varten, tytär ilmoitti vihaavansa kaalikeittoa. Sitten kaali löytyi puoleksi syötynä, sama tytär asialla. Pitäisi laittaa kaikki erikseen tarjolle, kaalit, lihat ja liemet. Sitten kai kelpaisi? Hyvää viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Annika: Nerokas neiti teillä ;) Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinne. Itse vietän sen töissä.

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiitos blogistasi Villasukka :) Olemme odottaneet adoptiolasta mieheni kanssa ehkä ihan yhtä kauan kuin tekin ja samasta maasta :) Lisäksi meillä tuntuu olevan muutenkin samanlaiset arvot elämässä :) Saan blogistasi kamalasti iloa ja voimaa jaksaa tätä välillä pitkältäkin tuntuvaa odotusta. Kaikkea hyvää teille ja valoa syksyynne sekä Onnea odotukseen :)

  VastaaPoista
 4. Moi!
  Joko varasit ajan neuvontaan. Toivottavasti sait sopivan ajan päähän. tapaamiset on aina varsin mukavia ja jotenkin rytmittää odotusta.Milloin olittekaan aloittaneet, jos saa kysyä....Jos ei enää pitkään menisi että elämä muuttuisi pienen ihmisen verran. Tapaamisessa varmaan jotain osaavat ehkä sanoa.
  No joka tapauksessa mukavaa tulevaa viikkoa ja kynttilän valoa pimeneviin iltoihin.
  E

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Et usko kuinka kaunis kirjoituksesi sai minut niin hyvälle mielelle, ihon kananlihalle. Itselläni on ollut kamalistakin kamalampi työpäivä, joten pelastit päiväni sanoillasi. Tarkoitan joka sanaani. Kirjoitit kaiken niin kauniista. Mukavaa, että kuljet vierelläni :)

  E: Varaamme ajan vasta matkaltamme tultua. Ne tapaamiset kyllä tosissaan rytmittävät tätä odotusta mukavasti. On jotain konkreettista jota odottaa. 3v ja 7kk ollaan nyt suurinpiirtein odoteltu. Toivottavasti pian tulisi pienoinen, sydän jotenkin pakahtuu tällä hetkellä tästä odotuksesta. Vaikea selittää konkreettisin sanoin, mutta tiedän että tunnistat tunteeni.

  VastaaPoista
 6. Tiedän todela mitä tarkoitat...se on vaikea selittää.Moni tunne siinä yhdistyy ja se on jotain sekavaa...
  E

  VastaaPoista