torstai 11. marraskuuta 2010

punajuuri-porkkanalaatikko


Ensin kuorin ja raastoin 6 punajuurta ja 4 porkkanaa. Paistoin 400g jauhelihaa ja 1 sipulin pannulla. Maustoin jauhelihan paprikajauheella ja suolalla. Levitin puolet raasteesta isoon uunivuokaan jonka päälle levitin 1/2 dl ohrasuurimoita. Niiden päälle levitin jauhelihan. Lihan päälle vielä 1/2 dl ohrasuurimoita ja loput raasteesta. Sen jälkeen rikoin 1 kananmunan mittakulhoon ja 4 dl maitoa. Maustoin sen yrttisuolalla, kuivatuilla yrteillä ja jauhetulla pippuriseoksella. Vatkasin munamaidon ja mausteet sekaisin. Kaadoin seoksen uunivuokaan. Sitten vain uuniin 180 astetta ja 40 minuuttia. Itse valmistin tämän tänään puu-uunissa, joten asteet olivat matalammat ja kesto pitempi. Jauhelihan olen joskus aiemmin korvannut soijarouheella ja ihan yhtä herkullista oli silloin.
NAMNAMNAM
Villasukka

3 kommenttia:

  1. Oi, varmasti herkkua!
    Voisin tehdä korvaamalla jauhelihan juurikin soijarouheella tai sitten kananpojanjauhelihalla. Punajuuriruoat on herkkuani kuten kasvisborssikeitto :)

    Nam, Nam!

    VastaaPoista
  2. Mies ei tykkää punajuuresta, joten meillä ei syödä sitä koskaan. Tämä resepti kuulosti kyllä hyvältä... Joskus ruokaohjelmassa tehtiin lohkopunajuuria uunissa, maistuisikohan se...?
    Hyvää alkanutta viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kesäkukka: broilerin jauhelihalla en ole vielä tuota reseptiä kokeillutkaan. Seuraavalla kerralla voisi maistaa sitä. :)

    Annika: Itse olen punajuurien ylin ystävä. Mutta kyllä se vähän niin menee, että jos toiselle joku ruoka on vastenmielistä niin ei sitä tule tehtyä sitten ollenkaan. Lohkot uunissa, kuulostaa herkulliselta :). Mukavaa viikonloppua myös sinne.

    VastaaPoista