maanantai 27. syyskuuta 2010

Häät osa 2
Häät pääsivät alkuun kun hääpari saapui juhlapaikalle taivaan ollessa jo säkkipimeä vain kuu ja tähdet loistivat paikoillaan. Ensimmäisenä kohotettiin malja tuoreelle avioparille. Sen jälkeen oli buffet pöydissä napostelu paloja: parmankinkkua ja mozzarellaa, oliiveja, parmesanjuustoa hunajakuorrutteella, hedelmä-juusto vartaita, arancino (riisi-juusto-kinkku palleroita) ja pieniä pizza paloja. Tämän jälkeen asetuimme pöytiin. Seuraavaksi taivaan täytti upea ilotulitus. Sitten alkoikin mahtaavaakin mahtavimmat syömiset. Pöytiin tuotiin ensin alkupalaksi kala-äyriäis lautanen. Sen jälkeen tarjottiin shampanjarisottoa kesäkurpitsan kukilla ja ravuilla. Sitten tuotiin kasvistäytteisiä raviolipastaa. Tämän jälkeen oli vuorossa pääruoka, jossa oli isoja rapuja, kalaa, perunakakkunen ja kasviksia. Huh. Kyllä näistä häistä todellakin lähdettiin pyörien pois. Mielettömän hyvät tarjoilut. Täydellistä. Sitten alkoi perinteinen hääohjelma: vuorossa oli puheita, hääparin ensimmäinen tanssi, lattarimusiikki soi ja ihmiset täyttivät tanssilattian, lapset lauloivat, lahjoja annettiin,hääpari kiersi pöydissä, hääkakku leikattiin. Buffet pöydät notkuivat 5-6 eri täytekakusta, 5-6 eri leivonnaisesta ja tuoreita hedelmiä oli paljon tarjolla. Sinne tuotiin jopa jäätelökärry, josta sai vohvelitötteröön eri makuja jäätelöä. Juomia unohtamatta, niitä oli vaikka ja mitä. Illan/yön edetessä hääpari sytytti paperisen "kuumailmapallon" jonka lähettivät taivaalle. Lopputuloksena se oli taivaalla tähtenä. Merkitystä tälle en tiedä, mutta kaunista se jokatapauksessa oli. Häiden tullessa päätepisteeseen häävieraille (naisille) annettiin lahja. Se on kuulemma italialainen tapa häissä. Pieneen pellavaliinaan oli kääritty kauniita tekokukkia ja hääkarkkeja. Hääpari oli aivan loppuun asti juhlissa. Tunnelma oli koko hääpäivän ajan rentoutunut ja ihana. Aivan mielettömät häät kertakaikkiaan. Näistä sai voimaa jaksaa tätä pimeätä aikaa täällä kotimaassa. Ihanaa.
Villasukka

5 kommenttia:

 1. Ah, kyllä Italiassa osataan! Ja mitkä tarjoilut, kuola valuu jo lukiessa... Varmasti ainutlaatuinen ja ainutkertainen kokemus!
  Hienot kuvat, varsinkin edellisen postauksen eka kuva on loistava!

  VastaaPoista
 2. Paula: Kiitos. Kyllä ne italialaiset osaa tehdä mahtavaa ruokaa. Matka oli kyllä ihan älyttömän hieno ja ihana kokemus.

  VastaaPoista
 3. Kuola valuu täälläkin lukiessa... Ainutlaatuiselta tilaisuudelta kuulostaa häät, joissa olitte, mutta kaunista. Ensimmäisessä osassa mainitessasi Ave Mariasta ja kylmistä väreistä... huh, voin vain kuvitella, sen on ollut pakko olla hienoa! Pelkkä ajatus saa kylmät väreet :)

  Onneksi itsekin pääsen lauantaina hääjuhliin, ihan täällä kotimaassa, mutta tietyssä mielessä tämän kaltaisia juhlia ei voi verrata toisiinsa. Jollekin ne ovat aina ainutlaatuinen tilaisuus <3

  VastaaPoista
 4. Ihan mielettömät häät teillä ollut, pääsisipä joskus vieraaksi tuollaisiin juhliin. Niin viimeisen päälle ajateltua, kaunista ja upeaa. Ja nuo ruoat, vesi herahti kielellä, kun luin niistä. Kauniita kuvia. Ihan kuin olisin ollut ihan vähän mukana.

  VastaaPoista
 5. Anna: Matka kyllä oli aivan mahtava. Ja aivan varmasti ikimuistoinen. Mukavia häitä tulevalle viikonlopulle.

  Kirjailijatar: Mukavaa, että koit päässeesi juhliin mukaan. Kaikki yksityiskohdat olivat kyllä niin loppuun asti ajateltuja, mutta ei silti tullut sellaista oloa ollenkaan, että joku asia olisi ollut liikaa. Kaikki kuului yhteen.

  VastaaPoista