lauantai 4. syyskuuta 2010

Taivaalta sataa luumuja


Niitä tulee tänä vuonna ihan valtavasti. Herkullisia kyllä ovat. Ystäväni veikkasi, että olisivatkin kriikunoita. Maistoin sellaisia viime vuonna, mutta omasta mielestäni olivat eri makuisia kuin nämä. Ollaan tehty hilloa ja leivottu uuden kirjan ohjein niistä. Isäni taasen on tehnyt mehua ja tottakai ollaan syöty mahat täyteen herkkupalleroita.Karkkihimonkin vie hetkeksi mennessään, kun ovat sopivan makeita (oikein hyvä niin). Vieraille olen antanut kotiin viemisiksi, kylään mennessä olen vienyt syystervehdykseksi, töihin olen säkin kantanut. Mutta silti niitä sataa puusta. Saa varoa oikein kun kävelee pihalla ettei astu päälle. Täytyy varmaan sulkeutua internetin ihmeelliseen maailmaan hetkeksi etsimään lisää reseptejä luumuista.
Rauhallista illan jatkoa.
Villasukka, luumu suussaan

3 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia.Luumuista voi tehdä ainakin hilloa. Voikohan niitä itse kuivattaa niin voi karkin asemasta niit talvella mutustaa.Asut ilmeisesti aika ihanalla paikalla. Teiltä ei taida puuhaa puuttua, hommaa riittää sekä talossa että puutarhassa. Oliko se niin että suurin remppa sisätiloissa on jo tehty?
  E

  VastaaPoista
 2. Meille ei jostain syystä tullut ainuttakaan luumua tänä vuonna. Vanha puu ei edes kukkinut, joten kateellisena katselen kuvaasi :)

  VastaaPoista
 3. E: Hilloa ollaan tosissaan jo tehty. Lisä ohjeita vaan tarvittais :). Mietin eilen myös, että voisiko niitä kuivattaa. Mutta tulin siihen tulokseen, että niissä on se kivi niin ehkä se ei kuitenkaan olisi kovin järkevä idea. Juu tekeminen ei tosissaan kotoa lopu, mutta se on vaan hyvä asia. Tykätään niin kovasti. 2 kerrosta ollaan remontoitu, alin kerros tekemättä ja samoin piha.

  Vilmaliina: Ne kukat ovat niin kauniita keväällä. Meillä ensimmäisenä vuonna ei tullut kuin muutama luumu. Viime vuonna tuli paljon ja tänä vuonna siis valtavasti. Niin ne vuodet vaihtelee. Luumupuu hivelee meillä taivasta kohti, kun on ihan villiintynyt. Vähän ollaan sitä itse leikattu, mutta ensi vuonna puutarhuri saa tehdä sille kunnon lyhennys leikkauksen.

  VastaaPoista