torstai 7. lokakuuta 2010

Adoptio asiaa


Eilen en pystynyt kirjoittamaan mitään tässä tunteiden myllerryksessä. Ensimmäistä kertaa asetti jo oikeasti paljon toiveita ja odotuksia sossu käynnille. Noh lapsia on tullut tänä vuonna jo 2. Toinen niistä heinäkuussa. Mieheni ymmärsi, että meitäkin olisi mahdollisesti mietitty tälle lapselle. Viime vuonna lapsia on tullut 2-3, sosiaalityöntekijä ei ollut aivan varma lukumäärästä. Mutta meille on sanottu jo 2 vuoden ajan, että ollaan aivan kärjessä ja että he eivät ota suomalaiseen adoptiojonoon paljon ihmisiä kun lapsia tulee niin vähän. Niin mikä tarkoittaa heille jonon kärjessä olemista. Sen kun tietäisi. Onko jonojen ohi mennyt ihmisiä? Sossuthan ovat sanoneet, että aina ei mennä järjestyksessä. Taas sanoivat siitä, että olemme niin nuoria, että meillä on aikaa odottaa. Joten oliko se jokin vinkki siitä, että me joudamme odottamaan kun 40- vuotiailla tulee ikä vastaan? Voi hyvin olla, ettei todellakaan kukaan ole jonojen ohi mennyt. Kaikki sanat, eleet ja kehonkieli painautui mieleen ja nyt niitä sitten on jälkikäteen yrittänyt tulkita.
Hyvät uutiset sitten perään. Puolen vuoden päästä taas nähdään. Mutta sossut sanoivat, että tuskin tapaamista tarvitsee enää järjestää. Uskovat SEN soiton tulevan ennen kuin aika täyttyy. Meitä kuulemma vahvasti harkitaan seuraavalle tulokkaalle.
Tunteet pinnassa. Rankin käynti koskaan. Toisaalta mieli on positiivinen, toisaalta taas pettynyt, murtunut, vihainen, surullinen. Itkut on jälleen itketty ikävästä, tyhjästä sylistä.
Villasukka

16 kommenttia:

 1. Lämmin halaus ja voimia odotteluun, kyllä se vielä palkitaan <3

  VastaaPoista
 2. Voi, kirjoitus nosti kyyneleet omiinkiin silmiin. TOIVOTTAVASTI seuraava tulokas saa teiltä sitten kodin!! Mitä tunteiden melskaa siellä teillä mahtaakaan nyt olla..!

  Itselläni ei ole kokemusta adoptiosta,siis tarkoitan lähipiirinkään osalta. Mutta voisin kuvitella, että odotus on yhtä harrasta, kuin ihan biologisenkin lapsen odotus. Me odotimnme lähes 3 vuotta Oskaria, joten jotenkuten pystyn samaistumaan.

  Onnea ja toisenkin kerran vielä Onnea, toivotaan nyt parasta!

  VastaaPoista
 3. Se on aina se viimeinen pätkä odotuksesta joka on se pahin, jos tietää että on odotusta vielä 2vuotta jäljellä, niin se on pitkä aika, mutta se menee vähän siinä ohimennen... Mutta kun kyse on enään kuukausista, viikoista tai päivistä niin se on ihan hirveää...
  Voimia tähän viimeiseen pätkään, sitä tarvitaan...
  =D

  VastaaPoista
 4. Hei Villasukka! Voimia teille ja Onnea odotukseenne <3 Kuulostaa niin tutulta. Voit uskoa, että tiedän todellakin miltä sinusta tuntuu. Mutta usko pois kyllä se teidänkin lapsi syntyy ja saapuu kotiin - Tämä tuo ainakin minulle lohtua ja uskoa tähän odotukseen. Meilläkin odotellaan juuri näiden samaisten sävelten tahdissa :) Voimia, halauksia ja valoa syksyynne <3

  VastaaPoista
 5. Seija: Kiitos halauksesta :)Se tässä on paras asia, että lapsi on tulossa joka tapauksessa.

  Teija: Kiitos kauniista sanoistasi :) Tunteet ovat kyllä ihan sekaisin täällä. Töiden jälkeen illalla kun molemmat olimme tulleet kotiin, itku ja suru sai vallan. Onneksi olemme yhdessä tässä eikä yksin. Toinen tietää miltä tuntuu. Tämä odotuksen koen sillä lailla erilaisena, että on käynyt jo biologisen lapsettomuuden surun läpi. Mutta pitkä odotus on aina todella todella pitkä, tunteiden myllerrystä.

  Graintad: Kiitos. Asia on varmasti juuri näin kuin kirjoitit. Tämä on raskainta aikaa.

  Anonyymi: KIITOS rohkaisevista sanoistasi. Se, että lapsi todella syntyy ja tulee meille on juuri se oljenkorsi josta on pidettävä lujasti kiinni. Välillä tulee näitä aallonpohjia jolloin ei näe sitä. Toivon myös teille jaksamista viime metreille. Halauksia ja rutistuksia myös sinne :)

  VastaaPoista
 6. Jaksamista ja voimia teille! En pysty kuvittelemaan miltä teistä tuntuu, mutta uskon sitkeyden ja positiivisuuden voittavan lopulta.

  VastaaPoista
 7. Moi!
  Kurkkaappa privameiliäsi.
  E

  VastaaPoista
 8. RuusuLiisa: Kiitos voimaa antavista sanoistasi. Hetken aikaa ollaan aallon pohjalla, mutta kyllä tämä olotila taas pian helpottaa :)

  E: Olen katsonut joka päivä privaattimeiliäni ja odotellut postiasi, eikä sinne ole tullut mitään. Mun sähköpostiosoite siis on: villasukka82@gmail.com
  Toivottavasti olen antanut oikean osoitteen sulle. Koita laittaa ensin vaikka joku pieni viesti niin tiedän että osoite on oikea ja vastaan sulle siihen sieltä.

  VastaaPoista
 9. E: Vielä lisäys. Kokeilin äsken vielä lähettää toisesta s-postiosoitteestani tähän villasukka82@gmail.com osoitteeseen postia niin kyllä se ainakin perille tuli. Koitathan vielä uudestaan? :)

  VastaaPoista
 10. Yritin uudelleen. Laitoin jo yhden viestin aiemmin.Mihin lie on mennyt?
  E

  VastaaPoista
 11. No nyt pitäs olla meilissä jotain...

  VastaaPoista
 12. Tähän postaukseen sydämeni lensi mukana. Toivon kovasti toivon että ensi kerralla kaikki menee hyvin. Halauksen lähetän sinne!

  VastaaPoista
 13. Marie Elisabet`s rum: Kiitos kauniista sanoistasi. Rutistan sinua lujaa :)

  VastaaPoista
 14. Mekin odotetaan kotimaista adoptiolasta, tosin vasta ihan alkusuoralla ollaan. Kauanko teillä on odotus kestänyt? Voimia ja uskoa, kyllä se lapsi vielä tulee!

  VastaaPoista
 15. Voimia teille odottamiseen! Jospa odotus olisi nyt tosiaan jo loppusuoralla ja kohta saisitte lapsenne kotiin :)

  VastaaPoista
 16. Anonyymi: 4 vuotta tulee seuraavaksi täyteen. Jaksamista myös teidän odotukseenne :)

  Malla: Kiitos :). Voimia todella tarvitaan tähän odotukseen.

  VastaaPoista