tiistai 5. lokakuuta 2010

Syksyn ihanuuksia








Viikonloppuna ostin ranteenlämmittimet Helsingistä käsityöläisten liikkeestä. Ovat kierrätettyä villaa. Olisikohan ollut villapaita joskus? Kauniit, käytännölliset ja kaiken kukkuraksi vielä super lämpimät. Iltakävelylle ne tänään puin ja kyllä oli lämpöiset kädet vaikka tuuli puski kylmää viimaa.
Helsingistä pikku murulle myös kestovaipan kuorivaippa. Ihanat ampiaiset pepussa surraa. Liikuttavan ihanat, eikö totta?
Olen reppu ihmisiä. Uusi kånken reppu on herkullisen värinen. Partioaitta sen tilasi, kun ei ollut kaupan valikoimissa. Kohtuu edukas oli hintakin: 39€.
Niin ja sain uuden lasinkin, kun voitin miestäni vastaan vedonlyönnin Italiassa. Jalkapallo tulos meni arvaukseni osalta nappiin ja sain voitoksi Marimekon Sukat makkaralla lasin. Siinä on värit niin kohdillaan. Vaikkakin se miinus puoli asiassa on, että se on made in Thailand. Mielestäni kallis hinta siihen nähden, että on tehty tuolla kaukomailla, vaikka kotomaasta lasinpuhaltajia kyllä löytyy.

Mukavista löydöistä nautiskellen
Villasukka

Villahousut siis kestovai

6 kommenttia:

 1. On kyllä aikas söpöt nuo vaippahousut :)

  Vai Thaimaassa Marimekon lasitkin on valmistettu? No, enpä niitä taida enää ostellakkaan. Valmistaakohan ne enää mitään Suomessa?

  Lasi on kyllä sinänsä kaunis!

  VastaaPoista
 2. Made in Thailand, kääk. Tipahti makkarasukkien arvostus kyllä nyt laakista! Kun vähäsen itsekin olin niistä innostunut..

  Söpöt vaippapöksyt ja kauniit ranteenlämmittimet. Ja Kånkenistakin olen haaveillut :)

  VastaaPoista
 3. Kesäkukka: Vaippahousut oli kyllä niin liikuttavan ihanat,et oli pakko ne ostaa :) Tuskinpa Marimekko valmistaa enää mitään Suomessa, tai mitenköhän on niiden kankaiden laita?

  Teija: Kiitos Teija :)
  Niin tipahti ja korkeelta makkaroiden arvostus. Pistää kyllä ja oikein jonkun verrankin suututtamaan ko. asia.

  VastaaPoista
 4. Kaunis tuokin lasi. Niinpä niin..Thailand. Kysyin eilen liikkeessä vieraillessani noista kankaista. Myyjä ei osannut sanoa kotimaisuusasteesta mitään. Kaikki valmiit sisustustekstiilit -siis patalaput sun muut ovat made in Estonia-kamaa (ommeltu siis - knakaat painettu täällä). Marimekon kotisivulta lainattu: 'Marimekolla on kolme omaa tuotantolaitosta, jotka kaikki sijaitsevat Suomessa: kangaspaino Helsingissä, vaatetustehdas Kiteellä ja laukkutehdas Sulkavalla. Oman valmistuksen osuus kaikista myydyistä Marimekko-tuotteista on vajaa puolet'.

  VastaaPoista
 5. korjaus.. kankaat painettu täällä siis :D mini-sihteeri sylissä on vaikea kirjoittaa.

  VastaaPoista
 6. RuusuLiisa: Juu sama ärsytys jatkuu täällä päässä näistä Marimekon tuotteista. Mua oikeasti ottaa niin pannuun tämä VAJAA puolet on tehty kotimaassa. Brändi sattuu nyt vaan olemaan suomalainen. Tue tässä sitten muka suomalaisuutta. Ja pah sanon minä. Ne posliiniastiatkin on tehty ulkomailla kun katsoin.

  VastaaPoista