torstai 28. lokakuuta 2010

Lampunhenki

Syksyn tultua lamput taas laitetaan päälle, kun tätä ennen on pärjännyt pelkällä luonnonvalolla illatkin.Rakastan lamppuja. Rakastan suomalaista designia(kuvissa 2 alimmaista lamppua eivät ole suomalaisia). Tässä muutama kuva olohuoneen,ruokailutilan,keittiön ja eteisen lampuistamme. Näitä on kerätty hartaudella ja kauan. Ei hetken hurmaa vaan pitkäkestoista iloa. Ne kuuluvat osaksi sisustusta. Haluan joka puolelle lamppuja. Pieniä valonlähteitä eri puolille kotia. En halua ainostaan yhtä suurta keinovaloa täyttämään tilaa. Kun töissä joutuu olemaan tekemisissä koko päivän jyrkän, raskaan, ahdistavan keinovalon kanssa, niin kotona palaa vaan muutama lamppu tai kynttilä. Kotona silmä haluaa levätä ja olla rauhassa.
Villasukka

10 kommenttia:

 1. Ja voi hitsi, mitä lamppuja!! Kauniita kaikki!

  VastaaPoista
 2. Moi!
  Taas jälleen pääsit tärkeään ja mielenkiintoiseen aiheeseen, lamput, kin tilauksesta. Meillä on lamppu rikki ja olemme mietiskelleet hyvän kauniin ja valaisevan olohuoneen lampun ostoa. Vaikea tehtävä. Aiemmin olemmme ostaneet yhden mutta ostos oli vikatikki eikä lamppu oikein valaise. Nyt pitäisi löytää valaisevampi.Nyt varmaan mennään ihan lamppuliikkeeseen missä lamput voi kokeilla ja saa apua valintaan.
  Lamppusi ovat hienoja ja inspiroikin juuri nyt. Hih;)

  VastaaPoista
 3. Samaa mulla: työpaikan valaistuksen jälkeen kotona ei tee mieli sytyttää kuin kynttilöitä. Yleensä en sytytä edes kattolamppuja, vaan useampia pienempiä valopisteitä ympäri asuntoa. Mies taas tykkää sytytellä kattolamput samantien kun tulee kotiin.

  Upeita lamppuja sinulla!

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Hyvä, että kirjoitus tuli tarpeeseen. Nämä Secton valaisimet jotka meillä on, eivät valaise paljon. Mutta halusimme juurikin sitä. Valon lähde tulee siinä kaukaa. Lisäksi meillä on normi energia säästölamppuja niissä, joten voihan isommilla watti määrilläkin valon määrään vaikuttaa. Meillä on vielä sectolta myös seinälamppu, laitan jossain vaiheessa siitäkin kuvaa. Mutta nykyään secton mallistossa on myös sellaisia josta valo tulee lähempää, niin silloin se myös toki valaisee enemmän. Silloin kun me noita ostimme ei ollut vielä mallisto noin laaja kuin se nykyään on.
  Ehdottomasti lamput kannattaa ostaa kunnon liikkeestä josta saa asiantuntevaa palvelua.

  Emilia: Ollaan samankaltaisia tässä asiassa :) Onneksi oma mieheni ei pidä myöskään kovasta valosta, niin ei räppää koko kämppään ilotulitusta.

  VastaaPoista
 5. Jaan tämän saman heikkouden... Mitä useampi pöytävalaisin, sen parempi! Syksyssä ihaninta (tai no, ehkei kaikkein ihaninta, mutta ihanaa kuitenkin) on, että saa taas sytyttää kymmenittäin kynttilöitä ja valaisimia ympäri taloa...

  VastaaPoista
 6. Kauniita valaisimia! Mä lupasin muuten tulla sinne sun hyvinvalaistuun työpaikkaan töihin päiväksi... :)

  VastaaPoista
 7. Paula: Joo kynttilöitä palaa mega paljon näinä pimeinä aikoina. Ne ovat niin ihania. Ei ole montaa päivää ilman kynttilöitä.

  Pilvi: Jee pääset jakamaan tämän valo kauhun kanssani. Koska tulet? Toivottavasti pian. Ihana nähdä :)

  VastaaPoista
 8. 1.12 aamuvuoroon. :) Teillä taitaa olla joku koulutus silloin?

  VastaaPoista
 9. Pilvi: Voi kurjuus. Ei me sit nähdä. Mennään nimittäin kouluttautumaan laivalle.

  VastaaPoista