maanantai 18. lokakuuta 2010

Sieniä






Näitä ihania löytyi mökin lähimetsästä. Niitä ollaan nyt kuivurilla kuivatettu ja monta päivää saadaan niitä vielä kuivatella niin paljon niitä löytyi. Ihania herkkuja tulevaksi talveksi. Mieheni tekee näistä mm. herkullista suppilovahvero risottoa. Nam.
Villasukka

4 kommenttia:

  1. Ah, suppikset on sitten hyviä!!! Suppissoppa on melkein parasta pakkaspäivän lounasruokaa :)))

    VastaaPoista
  2. Seija: Onko sulla hyvä ohje suppiskeittoon? Kaikki uudet ohjeet otetaan mielellään vastaan :).

    VastaaPoista
  3. Mulla on useampia ohjeita, joita teen vähän mielialan mukaan. Usien myös "sävellän", eli käytän osan ohjeesta ja keksin siihen itse jotain uutta. Tässä yksi käyttökelpoinen ohje:

    SUPPISKEITTO

    1-2 sipulia, 1 rkl öljyä, n.300 g suppiksia, 2 rkl vehnäjauhoja, 4-5 dl vettä, 1 kasvisliemikuutio, 5 dl maitoa, 100 g sulate/tuorejuustoa, ripaus rakuunaa ja yrttisuolaa, (1 dl kermaa)

    Kuullota hienonnetut sipulit kattilassa öljyssä. Lisää paloitellut suppikset. Ripottele päälle vehnäjauhot ja kaada päälle vähitellen ensin kasvisliemi (vesi+liemikuutio) ja sitten maito. Anna kiehahtaa. Lisää sulatejuusto nokareina ja mausteet. Tarkista maku ja lisää lopuksi halutessasi kerma. Tarjoa tuoreen, hyvän leivän kanssa.

    On tosi nopea ja maittava ruoka. Mukavia maisteluhetkiä :)))

    VastaaPoista
  4. Seija: Kiitos ohjeesta. NAM! Vesi herahti kielelle :) Täytyypä tehdä pikapuoliin.

    VastaaPoista