maanantai 11. huhtikuuta 2011

SadepäiväViime keväänä muistaakseni ei ollut tällaista tyypillistä pidempää sadekautta. Luntakaan ei kyllä ollut näin paljon kuin tänä vuonna. Nyt vesisateen myötä lumet sulaa vauhdilla ja toisaalta tämä helpottaa tällaisen siitepölyallergikon olotilaa kummasti. Tälle viikolle on tilattu omppupuiden leikkaaja. Kaksi vuotta sitten puutarhurit leikkasivat jonkin verran meidän puitamme, joita ei ole varmasti leikattu moniin vuosikymmeniin, hipovat meinaan taivasta. Päätimme siis jo silloin, että haluamme vielä omenoita tulevaisuudessakin. Piti odottaa kaksi vuotta, että puut saavat rauhassa toipua leikkauksista. Nyt olisi vuorossa sitten se mataloittamis leikkaus. Katsotaan mitä tuleman pitää, saadaanko omppuloita tänä vuonna ollenkaan ja millaiset puista oikein tulee. Tulevaisuudessa kyllä itse leikkaamme piiska oksia pois, mutta mielestämme tällaiset suuret jutut on ammattilaisten tehtävä. 
Mukavaa alkanutta viikkoa.
Villasukka 

2 kommenttia:

  1. Minäkään en muista viime keväästä sadetta. Tosin täällä on ollut tänään mitä kaunein kevätpäivä. Omenapuiden leikkauksista minulla on toisenlaisia kokemuksia. Amatöörileikkaaja (eli minä) onnistuu myös halutessaan omppupuiden leikkauksessa. Tarkoitan siis, että meidän puut ollaan leikattu itse ja sato on ollut joka vuosi ihan mahdoton :D Ja kaikkein naurettavinta tässä on ollut etten ole aina edes ajoittanut leikkaamista kevättalvelle vaan tarpeen mukaan poistanut oksia. Eikä nuo näytä kärsineen. Tietysti ammattilainen tekee visuaalisesti parempaa jälkeä, meillä kun nuo muutama on vähän muotopuolia :D

    VastaaPoista
  2. RuusuLiisa: Varmasti amatöörikin osaa, sitä en kiellä. Meillä ostaessamme talon 3 vuotta sitten koko puutarha oli täysin villiintynyt. Ihan kuin sademetsässä olisi elänyt. Valoa ei tullut mistään ja puut olivat kasvaneet yhteen ja korkeuksiin. Kokemusta kun kummallakaan meistä ei ollut niin jotta jonain päivänä satoakin saataisiin oli se parempi jättää ammattilaisille kuin meille jolla tässä asiassa on peukalo keskellä kämmentä :)

    VastaaPoista